تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۶
کد مطلب : 22576
نتایج یک مطالعه جدید که در نشریه Nature Conservation منتشر شده نشان داد، سطح آب دریاها به بالاترین حد خود طی هزاران سال اخیر رسیده و این روند جزایر کم‌ارتفاع در سراسر جهان را با خطر غرق شدن مواجه می‌کند.
خطر انقراض جزیره‌ها!
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا کارشناسان مطالعات جوی پیش‌بینی می‌کنند که افزایش سطح آب دریاها ضمن زیر آب بردن بیش از ۱۰ هزار جزیره، سبب آوارگی جوامع بشری و پاکسازی بسیاری از گونه‌های زیستی منحصر به فرد از سطح زمین خواهد شد.

 

تغییرات جوی از دو جنبه سبب افزایش سطح آب اقیانوس‌ها شده است. نخست، با افزایش دما در قطب‌ها و ذوب یخ‌ها، سالانه مقدار آب بیشتری به دریاها سرازیر شده و دوم اینکه تغییرات جوی در برخی نقاط زمین، سبب کاهش دما شده اما از سوی دیگر دمای کلی اقیانوس‌ها در حال افزایش است. وقتی دمای آب افزایش می‌یابد، مولکول‌های آن نیاز به فضای بیشتری داشته و در نتیجه حجم آن افزایش می‌یابد. این عوامل روی هم رفته سبب افزایش سطح آب دریاها به میزان سه میلیمتر در سال می‌شود. در این مطالعه پیش‌بینی شده تا پایان قرن حاضر شاهد جمعا نیم تا ۲.۳ متر افزایشِ سطح آب‌ دریاها باشیم. پیش‌بینی در این زمینه از جنبه‌های مختلفی اهمیت دارد از جمله این که کارشناسان و مسئولان را ملزم به بکارگیری خط‌ مشی‌هایی برای جلوگیری از پیامدهای این پدیده می‌کند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از مونگابی، در این مطالعه تصریح شد با وجود این که افزایش سطح آب‌ دریاها یکی از جدی‌ترین عواقب گرمای جهانی است با این حال این پدیده کمتر مورد مطالعه و توجه قرار گرفته است. لذا تاثیرات احتمالی افزایش سطح آب دریاها به دلیل تبعات احتمالی آن بر تنوع زیستی و جوامع، اهمیت فراوانی دارد.

 

کارشناسان در این مطالعه با بررسی نتایج فوق دریافتند در صورت افزایش یک متری سطح آب اقیانوس‌ها حدود ۱۰ هزار و ۸۰۰ جزیره در سراسر جهان به زیر آب خواهند رفت. آنها همچنین پیش‌بینی کردند که تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۵۰ درصد از جمعیت کل جهان در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری از سواحل سکنی خواهند گزید که این رقم بیش از دو برابر رقم حاضر که ۲۳ درصد است، خواهد بود. در صورت افزایش سطح آب دریاها، زمین‌های کشاورزی مناطق ساحلی و نواحی سیل‌خیز باید جابه‌جا شوند و حتی جوامع سرزمین‌های داخلی دور از نواحی سیل‌خیز نیز از آسیب آن در امان نخواهند بود.

https://zistonline.com/vdcb0sb5.rhb5zpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما