تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۹
کد مطلب : 22650
معاون هماهنگی‌ حوضه‌های آبریز شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: حوضه دریاچه ارومیه با ۲۹ درصد کاهش بارندگی نسبت به درازمدت و حوضه سرخس با ۳۱ درصد کاهش نزدیک خشکسالی هواشناسی هستند.
دریاچه ارومیه و سرخس در یک قدمی خشکسالی
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا یعقوب همتی گفت: از ابتدای سال آبی ۹۲-۹۳ تاکنون (از اول مهر ماه سال گذشته تا ۲۳ فروردین) ارتفاع کل ریزش جوی در کشور بالغ بر ۱۹۲ میلیمتر است که این مقدار بارندگی درمقایسه با میانگین مشابه سال آبی گذشته دو درصد و نسبت به میانگین دوره مشابه دراز مدت سه درصد کاهش دارد.

وی تصریح کرد:‌براساس گزارش بارندگی به تفکیک حوضه‌های آبریز درجه یک، حجم بارش در حوضه دریای خزر نسبت به متوسط دراز مدت سه درصد کاهش داشته و میزان بارندگی در حوضه خلیج فارس و دریای عمان نیز پنج درصد نسبت به بلند مدت کاسته شده است.

معاون هماهنگی‌ حوضه‌های آبریز شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به کاهش حجم بارندگی به میزان ۲۹ درصد نسبت به دراز مدت در حوضه دریاچه ارومیه اظهار کرد: در حوضه سرخس نیز نسبت به بلند مدت ۳۱ درصد از حجم بارندگی کم شده است.

همتی با اشاره به کاهش بارندگی نسبت به دراز مدت در حوضه فلات مرکزی به میزان چهار درصد گفت: تنها در حوضه آبریز مرزی شرق به اندازه دو درصد بر حجم بارندگی افزوده شده است که در مجموع به طور متوسط در کل کشور می‌توان گفت سه درصد کاهش بارندگی نسبت به دوره دراز مدت را شاهد هستیم.

وی با اشاره به این که میزان بارندگی بیانگر وضعیت نرمال در متوسط کشور است، گفت: در حوضه دریاچه ارومیه وضعیت بارندگی خوب نیست و نزدیک به خشکسالی هواشناسی است در حالی که متوسط بارش کشور نشان دهنده وضعیت نرمال بارندگی در کل کشور است.

جریان‌های سطحی در کشور وضعیت مناسبی ندارند

معاون هماهنگی‌ حوضه‌های آبریز شرکت مدیریت منابع آب ایران با ابراز امیدواری نسبت به بهبود وضعیت بارندگی در حوضه‌های آبریز به ویژه سرخس و دریاچه ارومیه گفت: با وجود وضعیت نرمال بارش به طور متوسط در کشور، جریان‌های سطحی وضعیت مناسبی ندارند و در کلیه حوضه‌های درجه یک نسبت به میانگین درازمدت با کاهش چشمگیر جریان‌های سطحی مواجه‌ایم.به گونه‌ای که مجموع حجم جریان‌های سطحی در سال آبی جاری در حوضه های آبریز کشور ۱۷.۵ میلیارد متر مکعب است.

همتی تاکید کرد: ۱۷.۵ میلیارد متر مکعب حجم جریان سطحی در حالی رقم خورده که میزان جریان‌های سطحی در آمار متوسط دراز مدت ۳۶ میلیارد متر مکعب است بنابراین شاهد کاهش ۵۱ درصد جریان‌های سطحی در سال آبی جاری نسبت به دراز مدت هستیم که هیچ تناسبی معناداری با وضعیت بارش‌ها ندارد.

وی با اشاره به علل منطقی نبودن حد جریان‌های سطحی با میزان بارش‌ها در کشور گفت: علت اصلی این موضوع تغییر اقلیم و تغییر الگوی بارش در کشور است. همچنین با پایین رفتن سطح آب‌های زیر زمینی و تغذیه واداری رودخانه‌ها مواجه‌ایم.

معاون هماهنگی‌ حوضه‌های آبریز شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به دخل و تصرف عوامل انسانی به عنوان دیگر دلیل منطقی نبودن رابطه حجم آب‌های سطحی با بارش‌ها گفت: این موضوع به کاهش جریان‌های سطحی دامن زده و در مجموع شاهدیم که رابطه منطقی و معنادار بین حجم بارش و روان‌آب‌ها وجود ندارد و با وجود نرمال بودن حجم بارش شاهدیم که میزان روان‌ آب‌ها در حد خشکسالی است.

 

https://zistonline.com/vdce7p8w.jh8wni9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما