مدیر دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست، گفت: اجازه نداریم بدون توجه به آینده فرمان توسعه صادر کنیم.
به گزارش زیست آنلاین محمد درویش در حاشیه همایش ملی زیست بوم پایدار و توسعه با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه، گفت: رابطهای خاص بین وضعیت دریاچه ارومیه و اراک وجود دارد؛ توسعه ناپایدار کشاورزی در اطراف دریاچه این شرایط را رقم زده است و توسعه ناپایدار صنعت در اراک وضعیت موجود این شهر را به دنبال داشته است.
وی افزود: سدسازیهای ما در کشور باعث شده است که ۳۰ درصد از آبزیان از بین بروند و در حال حاضر ۲۶۷ نوع آبزی در معرض خطر قرار دارند در صورتی که ما اجازه نداریم بدون توجه به آینده فرمان توسعه صادر کنیم. ما با توسعه مخالف نیستیم اما، با توسعهای که منجر به رسوبگذاری دریاچه ارومیه شود و یا آلودگی هوا و از بین رفتن تالاب میقان اراک را منجر شود، کیفیت زندگی را از بین ببرد و تنش اجتماعی ایجاد کند، قطعاً مخالف هستیم.
درویش با تأکید بر اینکه نادیده گرفتن ارتباطات اکوسیستمی چنین وضعیت محیط زیستی را در پی داشته است، گفت: باید به NGO ها هویت صنفی بدهیم. سمنهای محیط زیست باید بیش از پیش فعال شوند؛ چرا باید تنها ۴۲۸ تشکل زیستمحیطی در کشور داشته باشیم.
وی اضافه کرد: در اولین گام باید خانههای محیط زیستی داشته باشیم تا افراد به راحتی تبادل نظر داشته باشند و به صورت تخصصی هدایت شوند. ما میتوانیم NGO تخصصی در حوزه زاگرس، تنوع زیستی، آلودگی هوا و ... داشته باشیم تا به دنیا ثابت کنیم که در ایران به دنبال همه تحریمها و فشارها کسانی هستند که دلشان برای حفظ محیط زیست میتپد.