مهمترین تهدید زیستی در منطقهی شکار ممنوع پلنگاب خنداب، آتشسوزی است.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا حسن شاه محمدی، در خصوص تنوعزیستی حاکم بر مناطق تحت مدیریت محیطزیست گفت: منطقه پلنگاب در جنوب شرق خنداب واقع شده و با ۲۳ هزار هکتار مساحت در زمره مناطق شکار ممنوع استان است.
وی با تأکید بر اینکه این منطقه تنوعزیستی قابل توجهی دارد، افزود: منطقه پلنگاب خنداب ۱۲۹ گونه گیاهی از ۳۰ تیره گیاهی را در خود جای داده است و همچنین ۲۷ گونه از پستاندار ۵۲ گونه از پرندگان نیز در این منطقه شناسایی شدهاند.
شاهمحمدی تصریحکرد: پستانداران این منطقه شامل قوچ و میش، گرگ، روباه، کفتار، شغال، کراز و ... هستند و پرندگان این منطقه که ۱۰ درصد پرندگان کشور را در خود جای داده است نیز شامل کبک، تیهو، باقرقره، قمری، عقاب و دلیجه میشود که با اقدامات حمایتی انجام شده هیچ گیاه یا جانور در معرض آسیب یا انقراض در این منطقه وجود ندارد.
وی با اشاره به خزندگانی چون مارسمی، لاکپشت و مارمولک که به صورت پراکنده در منطقه دیده میشوند، در خصوص وضعیت شکار در این منطقه گفت: خوشبختانه با حفاظتهای انجام شده در این منطقه پارسال شکار غیرمجاز صورت نگرفت و برنامهریزیهای ما برای کنترل و حفظ تنوعزیستی این منطقه مثمرثمر بود.
مدیر حفاظت محیط زیست خنداب اضافه کرد: خوشبختانه علاوه بر اینکه شکار غیرمجاز صورت نگرفته است تخریبی نیز در این منطقه گزارش نشده و تنها مشکل ما در این منطقه و همچنین مراتع شهرستان آتشسوزی است که بسیار زیاد اتفاق میافتد.
شاهمحمدی علت بروز تعداد زیاد آتشسوزی را خشکسالی و همچنین فشردگی پوشش گیاهی عنوان کرد که باعث افزایش حجم آتشسوزیها میشود.