تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۷
کد مطلب : 28261
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری از ایجاد ۲۰ هزار هکتار جنگل دست کاشت در سال ۹۳ خبر داد.
۲۰ هزار هکتار جنگل‌کاری برای مقابله با بیان‌زدایی
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا عباس کارگر افزود: بیش از۲.۵ میلیون هکتار جنگل دست‌کاشت با استفاده از۳۸ گونه بومی مقاوم به خشکی و بی‌آبی در کشور داشتیم و طی امسال نیز ۲۰ هزار هکتار از جنگل‌کاری در دست اقدام داریم که در حال حاضر در حال تهیه نهال و بذر برای این کار هستیم. علاوه بر آن نیز ۷ میلیون هکتار نیز عملیات جوانزایی شامل ایجاد هلال‌های آبگیر و اجرای طرح‌ها و پروژه‌های بیابان‌زدایی با تایید فائو و سازمان ملل در دست داریم.

 

وی با اشاره به طرح توسعه پایدار روستایی با محوریت منابع طبیعی، گفت: طرح ترکیب کربن در ۱۸ استان کشور در حال اجراست. همچنین ۴۶ هکتار نیز طرح مقابله با بیابان‌زدایی با همکاری فائو در کرمان و خراسان از دو سال پیش انجام می‌شود.

 

کارگر با تاکید بر نقش مردم در انجام طرح‌های مقابله با بیابان‌زدایی گفت: متغیر اقلیم، بیابان‌زدایی و کمبود آب شیرین سه چالش امروز جهانی است و مردم ما نیز این چالش‌ها را درک کرده‌اند.

 

وی افزود: مسئولان استانی نیز مساله بیابان‌ها را مهم می‌دانند و حمایت‌های جدی در امر مبارزه با بیابان‌زایی دارند. در جلسه‌ای که با مسئولان استان‌های اراک و بوشهر داشتیم مقدمات بیابان‌زایی در این استان‌ها فراهم شد و در فصل کاشت نهال‌ها کاشته می‌شوند.

 

مدیر دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در رابطه با بودجه تخصیص یافته امسال گفت: بودجه ملی دفتر امور بیابان‌ها ۴۰ میلیارد تومان است. علاوه بر آن نیز بودجه‌های استانی هنوز مشخص نیست؛ اما با توجه به این که استانداران در خصوص اهمیت بیابان‌زدایی توجیه هستند می‌توانیم پیش بینی کنیم که سال خوبی در مقابله با بیابان‌زدایی خواهیم داشت.

 

کارگر با بیان اینکه ایران در زمینه مقابله با بیابان‌زدایی حرف اول را در منطقه می‌زند، افزود: به ما پیشنهاد شده است تا با صدور تکنولوژی و کلاس‌های آموزشی برای کشورهای هندوستان، استرالیا، ترکیه، افغانستان و نیجریه به مقابله با بیابان‌زدایی در این کشورها کمک کنیم.

https://zistonline.com/vdcizrar.t1avq2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما