معاون دفتر پیش آگاهی وکنترل عوامل خسارت زا وزارت جهاد کشاورزی گفت: آفت زنجره خرما ، برای نخلستان های استان های کرمان، فارس،هرمزگان و بوشهر یک تهدید جدی شمرده می شود.
به گزارش زیست آنلاین از ایرنا محسن اعصار روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از دشتستان در شهر برازجان بوشهر افزود: آفت زنجره نخیلات، حشره ای است مکنده که از شیره گیاهی تغذیه می کند.
وی اضافه کرد: این حشره با تغذیه از برگ های درخت نخل باعث ضعیف شدن درخت و کاهش تولید و سطح فتوسنتز آن می شود.
اعصاراضافه کرد: رعایت بهداشت باغی و مبارزه تلفیقی در حد قابل توجهی باعث کاهش جمعیت آفت زنجره خرما در نخیلات خواهد شد.
معاون دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زا وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: از مهمترین راهکارهای لازم برای مبارزه و حذف این آفت در نخیلات استان بوشهر ، مدیریت تلفیقی آفت زنجره به صورت تکریب، جلوگیری از میانکاری باغ ها بین نخل ها و مبارزه منطقی با علف هرز و دادن کود پتاسه به نخیلات آفت زده است.
وی گفت: کود پتاسه باعث ضخیم شدن برگ درخت نخل و جلوگیری از تغذیه این آفت از برگ های آن می شود.
اعصار با اشاره به این که سمپاشی هوایی در هیچ جای کشور صورت نمی گیرد استفاده از تله ها ونوارهای رنگی برای جلب حشرات و در نهایت انجام یک نوبت سم پاشی زمینی را از راه های حذف تخم های زمستان گذرا این آفت خواند.
وی اظهارکرد: نسل دوم این آفت در فصل برداشت محصول است که در آن زمان برای مبارزه با این آفت سمپاشی توصیه نمی شود.
اعصار گفت: استفاده از تله و نوارهای رنگی یکی از مبارزه و کاهش این آفت در نسل دوم است.
وی ادامه داد: در آغاز سال آینده برای حذف این آفت و مبارزه با بازگشت این حشره باید عمل تکریب و حذف تخم آفت در برگ های پایینی صورت گیرد.
اعصار ادامه داد: به کشاورزان توصیه می شود که با بکارگیری توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی از نوع سمی که به صورت مشارکتی از سوی جهاد کشاورزی در اختیار آنها قرار داده استفاده کنند.
وی اضافه کرد: کیفیت خوب این سم باعث کاهش ۹۵درصدی خسارت این آفت به باغ های آفت زده و رضایتمندی نخلداران شده است