تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۲۰
کد مطلب : 2960
پژوهشگران دانشگاه ارومیه پلیمر‌های سه بعدی را تولید کردند که قادر به جذب فلزات سنگین سمی است.
حذف آلاینده‌های سمی پساب‌های صنعتی با پلیمر ایرانی
به گزارش زیست آنلاین به نقل از مهر پساب‌های صنعتی آلوده شده به مواد سمی یکی از نگرانی‌های شهر‌های صنعتی است. در این بین به علت ‏استفاده گسترده مواد فلزی به عنوان کاتالیزور و یا به عنوان یک نیمه‌رسانا در دستگاه‌های الکترونیکی، آلودگی ‏منابع آبی به این مواد فلزی سمی بیشتر به چشم می‌خورد.

از این رو تا کنون روش‌های متعددی برای حذف این مواد ‏سمی از منابع آبی عرضه شده است که استخراج مایع مایع، رسوب دهی، تعویض یونی و جذب از جمله این ‏روش‌ها است.

روش‌هایی نظیر رسوب دهی و اسمز معکوس برای حذف یون‌های سمی به مواد و انرژی بسیار ‏زیادی نیاز دارند و در کنار این توانایی کامل برای حذف این یون‌ها را ندارند. به همین دلیل روش‌های جذب به ‏علت راحتی و درصد بالای حذف از محیط در بین روش‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.‏

دراین راستا محققان دانشگاه ارومی به منظور دستیابی به تهیه پلیمرهای سه بعدی عامل‌دار با قابلیت جذب یون‌های فلزی سنگین ‏به اصلاح پلیمر پلی پرداختند.

دراین تحقیق پژوهشگران موفق به تهیه رزین سه بعدی عاملدار با قابلیت جذب فلزات سنگین از محیط‌های ‏آبی شدند و نتایج بررسی‌ها نبز نشان داد که رزین‌های تهیه شده قابلیت بسیار خوبی در حذف فلزات مذکور ‏از محیط‌های آبی دارند.

از نتایج بدست آمده از این طرح می‌توان در صنایع تصفیه آب و فاضلاب‌های صنعتی و در سازمان شیلات ‏استفاده کرد. ‏

https://zistonline.com/vdci.qarct1a3ubc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما