در نگاه اول این تصویر ماهوارهای جالب شبیه یک منظره بیگانه است اما به گفته دانشمندان آلمانی این تصویر به همراه نمونههای دیگر میتوانند کلید سنجش دقیق تاثیر تغییرات آبوهوایی باشند.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا محققان دانشگاه فنی مونیخ با استفاده از رنگهای درخشان، شیوه جدیدی را برای انتشار گیاهان دریایی در برکهها ایجاد کردهاند و آنها را یک نشانگر کلیدی تاثیر تغییرات آبوهوایی خواندهاند که میتواند برای بررسی سریع تصاویر ماهوارهای از سراسر کره زمین مورد استفاده قرار بگیرد.
در حال حاضر غواصان برای شناسایی گیاهان مهاجم که در پی تغییرات دمایی رشد میکنند، باید بازرسیهای بصری انجام دهند.
برای مثال گیاهان ماندابی کانادایی(Elodea nuttallii) و تیزک(Najas marina) که با عنوان علفهای دریایی غربی و نیلوفر آبی خاردار نیز شناخته شدهاند، در سالهای اخیر با سرعت زیادی در آبهای آلمان گسترش یافتهاند.
کارشناسان زیست محیطی میتوانند از آنها به عنوان گیاهان نشانگر استفاده کنند. ازدیاد آنها به محققان اجازه میدهد در مورد کیفیت آب اطلاعاتی بدست بیاورند. گیاهان ماندابی کانادایی و تیزک در برکههای با دمای رو به افزایش آب میرویند. رویش سریع این گیاهان در یک منطقه گسترده میتواند تعادل اکوسیستمهای حساس دریاچه را به هم بزند.
اکنون محققان آلمانی برنامهای را طراحی کردهاند که میتواند این گیاهان مهاجم را از فضا شناسایی کند.
محققان برای نتیجهگیری در مورد رشد گیاهان در تصاویر تولید شده که جمعآوری آنها از روی قایق دو سال به طول انجامید، به سنجش بازتاب میپردازند. هر گونه گیاهی نور تابشی را بسته به رنگدانه و ساختار آن، به شیوه خاصی منعکس میکند. آنها دریافتند که هر دریاچه از ویژگیهای بازتابی خاص خود برخوردار بوده و کتابخانهای از گیاهان را ایجاد کردهاند.