تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۷
کد مطلب : 30955
رودخانه قره‌سو در شهر کرمانشاه که از سراب‌های پاکیزه سرچشمه می‌گیرد به محلی برای وجود زباله‌ها و جایگاه جانوران موذی تبدیل شده و مسئولان برای ساماندهی آن اقدام اثربخشی انجام نداده‌اند.
وضعیت آلوده رودخانه قره‌سو حاصل بی‌تدبیری است
به گزارش زیست آنلاین از خبرگزاری فارس از کرمانشاه، رودخانه‌ها به‌عنوان مهم‌ترین عنصر حیات و هسته اصلی شکل‌گیری سکونت‌گاه‌های انسانی، نقشی موثر و مفید در زندگی بشر ایفا می‌کنند و استان کرمانشاه هم از داشتن رودخانه‌ها بی‌نصیب نمانده است.

استان کرمانشاه دارای بیش از ۱۰ رودخانه پراهمیت بوده که قره‌‌‌سو از جمله این رودخانه‌ها است و این در حالی است که این رودخانه در میان شهر کرمانشاه جاری است.

قره‌سو در گذشته‌های نه‌چندان دور دارای بیش از پانزده گونه ماهی بوده و شغل برخی از بومیان از راه ماهی‌گیری تامین می‌شده که با ورود پساب‌ها دیگر نه اثری از آن آب سالم وجود دارد و نه اثری از آبزیان در آن دیده می‌شود.

مسئولان امر به‌دلیل داشتن نقش ارزنده رودخانه قره‌سو در استقرار شهر، در سال‌های گذشته برای ساماندهی و لایه‌روبی این رودخانه اقداماتی انجام داده‌اند، اما روندی بسیار کند را طی می‌کند.

براساس این گزارش، از جمله معضلاتی که در خصوص این رودخانه با آن روبه‌رو هستیم این است که بسیاری از کشاورزان روستاهایی که این رودخانه از محل سکونتشان می‌گذرد، از آب آن برای آبیاری برخی از سبزی‌جات و صیفی‌جات خود استفاده می‌کنند و این خود عاملی است برای شیوع بیماری‌های عفونی که می‌تواند سلامت شهروندان را به مخاطره بیندازد..

این جای سوال است رودخانه‌ای که از سراب‌های پاکیزه‌ای هم‌چون سراب روانسر سرچشمه می‌گیرد و در مسیر خود از رودخانه مرگ، رازآور و از همه مهم‌تر گاماسیاب می‌گذرد چرا محلی برای وجود زباله‌ها و ضایعات مختلف شده است.

در سال‌های اخیر مسئولان در پی اعتراضات بسیار مداوم مردم حاشیه این رودخانه مبنی بر اینکه قره‌سو جایگاه جانوران موذی از قبیل سوسک، موش‌های بزرگ و حشراتی همچون بیستون بتولاریا (پروانه‌های شب پرواز فلفلی) شده بود، تصمیم گرفتند فکری به حال این رودخانه بکنند که تاکنون این مشکل برطرف نشده است.

رودخانه قره سو با اینکه می‌توانست همچون کارون در خوزستان و زاینده‌رود در اصفهان سالانه میزبان گردشگرانی از سراسر دنیا باشد، جای تاسف دارد که چهره زشت و بوی نامطبوع ناشی از آن باعث شده که شهروندان از عبور کردن در مسیر آن آزرده خاطر شوند و حاضر نباشند حتی به آن نگاهی کوچک بیندازند.

*مجری طرح ساماندهی رودخانه قره‌سو موسسه گردشگری است

معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار داشت: ساماندهی رودخانه قره‌سو در شهر کرمانشاه از دو قسمت پل ولایت تا کمربندی غربی و پل ولایت به کمربندی غربی در حال انجام است.

مجتبی نیک‌کردار با بیان اینکه مجری طرح ساماندهی رودخانه قره‌سو از پل ولایت تا کمربندی غربی موسسه گردشگری است، افزود: تکمیل پروژه ساماندهی رودخانه قره‌سو از پل ولایت تا کمربندی شرقی بر عهده سازمان همیاری‌های شهرداری گذاشته شده است.

نیک‌کردار با بیان اینکه در تمام دنیا حاشیه رودخانه‌ها محلی برای گذران اوقات فراغت مردم به‌شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: ساماندهی رودخانه قره‌سو هیچ‌گونه مشکلی را برای اکولوژی زیستی این منطقه ایجاد نمی‌کند.

معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه تصریح کرد: در حال حاضر حریم رودخانه قره‌سو نیز در دست ساماندهی بوده و با گرفتن سهمیه آب از رودخانه گاوشان سطح این رودخانه پرآب‌تر خواهد شد و منطقه زیبایی را به‌وجود می‌آورد.

این مسئول با اشاره به اینکه در گذشته رودخانه قره‌سو محل نهایی ریزش فاضلاب‌های شهر کرمانشاه محسوب می‌شد، گفت: چند کانال ورود پساب‌ها و فاضلاب‌ها به این رودخانه بسته شده و مابقی کانال‌ها نیز با همکاری سازمان آب و فاضلاب کرمانشاه مسدود می‌شوند.

*فاز اول ساماندهی رودخانه قره‌سو با کمبود اعتبارات رو به‌رو شد

سخنگوی شورای اسلامی شهر کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار داشت: ساماندهی رودخانه قره‌سو یک پروژه استانی بوده و استانداری کرمانشاه مجری این طرح است.

جواد جعفری تصریح کرد: شهرداری و اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز قسمتی از ساماندهی رودخانه قره‌سو را بر عهده گرفته‌اند.

به گفته وی، شرکت آب‌منطقه‌ای استان کرمانشاه نیز در ساماندهی رودخانه قره‌سو نقش مهمی ایفا می‌کند که در فاز اول انجام اقدامات اجرایی خود به‌دلیل نداشتن بودجه با مشکلاتی رو به‌رو شد.

*ساماندهی قره‌سو در صورت وجود اعتبارات انجام می‌شود

مدیرعامل آب منطقه استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار داشت: شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه به تمام وظایف خود در حد اعتبارات تخصیص یافته برای پروژه ساماندهی رودخانه قره‌سو عمل کرده است.

کیاست امیریان بیان داشت: شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه قسمتی از ساماندهی رودخانه قره‌سو از مسیر کمربندی شرقی تا پل ولایت را انجام داده و کانالی را برای عبور سیلاب و اتصال آن به رودخانه چم‌بشیر ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه تاکنون هیچ شرکت خصوصی سرمایه‌گذاری لازم برای ساماندهی رودخانه قره‌سو انجام نداده است، افزود: در صورت تخصیص اعتبارات لازم، این پروژه در پروسه زمانی دو تا سه ساله‌ای به پایان می‌رسد.

به گفته این مسئول، بخش دیگری از ساماندهی رودخانه قره‌سو بر عهده شهرداری کرمانشاه و موسسه گردشگری از سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است که در صورت وجود اعتبارات لازم انجام می‌شود.

*سالیان دراز است که مسئولان برای ساماندهی رودخانه قره‌سو تلاش می‌کنند

یک شهروند کرمانشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار داشت: سالیان دراز است که مسئولان برای ساماندهی رودخانه قره‌سو تلاش می‌کنند، اما تاکنون به‌طور کامل نتیجه‌بخش نبوده است.

*سرازیر شدن زباله‌ها به قره‌سو / بوی بد پسماندها و تعلل مسئولان

سعید مرادی تصریح کرد: در بسیاری از موارد شاهد این قضیه بوده‌ام که برخی از مردم زباله‌های خود را به رودخانه قره‌سو سرازیر کرده و با خود اندیشیده‌اند که قره‌سو مکانی برای جمع‌آوری زباله‌ها است.

به گفته وی، اگر مسئولان در طی مدتی که برای ساماندهی این رودخانه اقدام کرده با جدیت کار خود را ادامه می‌دادند، شاهد این‌گونه رفتارها نبودیم.

مرادی با اشاره به اینکه برخی از ساکنان حواشی این رودخانه به‌دلیل مشکلات فراوانی مجبور به ترک محل شده‌اند، افزود: بوی بسیار بد فاضلاب‌ها و پسماندهای بیمارستانی به این رودخانه، مهم‌ترین عامل برای مهاجرت افراد به سایر مکان‌های شهر کرمانشاه بوده است.

 

 

https://zistonline.com/vdcbs9bf.rhbgspiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما