بنابر نتایج پژوهش های انجام گرفته توسط زیست شناسان، انتشار گازهای گلخانه ای نه تنها موجب گرم شدن کره زمین می شود، بلکه آب اقیانوس ها را نیز اسیدی تر می کند.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از زیست نیوز بنابر نتایج پژوهش های انجام گرفته توسط زیست شناسان، انتشار گازهای گلخانه ای نه تنها موجب گرم شدن کره زمین می شود، بلکه آب اقیانوس ها را نیز اسیدی تر می کند. اسیدی شدن اقیانوس ها حیات بسیاری از موجودات دریایی مانند مرجان ها را تهدید می کند و از نشانه های نگران کننده آن می توان به از بین رفتن صدف برخی موجودات دریایی به ویژه حلزون ها اشاره کرد.
تا پیش از این، دانشمندان بر این باور بودند که مشکل اسیدی شدن آب اقیانوس ها، فقط حیات دریایی و موجودات وابسته به آنها را تحت تاثیر قرار می دهد، اما پژوهش های جدید نشان داده اند که این مشکل با تاثیر بر فیتوپلانکتون ها به ضرر کل موجودات کره زمین تمام می شود.
این گیاهان کوچک، دی متیل سولفید (DMS) تولید می کنند که از درون آب به هوا وارد شده و نور خورشید را به سمت اتمسفر بازتاب می دهد. در نتیجه، این مساله موجب خنک شدن زمین و نیز روشن تر شدن ابرها می شود.
بنابر داده های تجربی جمع آوری شده توسط "کاترینا سیکس" و همکارانش از موسسه هواشناسی "مکس پلانک" در هامبورگ آلمان، زمانی که اسیدیته آب دریا افزایش می یابد، فیتوپلانکتون ها نیز دی متیل سولفید کمتری را تولید می کنند.
پس از وارد کردن این ارقام به الگوهای آب و هوایی، پژوهشگران برآورد کرده اند که تا سال ۲۱۰۰ و در مقایسه با دوران پیش از انقلاب صنعتی، ۱۸ درصد دی متیل سولفید کمتری از اقیانوس ها آزاد خواهد شد.
اگر غلظت دی اکسید کربن در اتمسفر دو برابر شود، که به احتمال بسیار زیاد در اواخر این قرن روی خواهد داد، دمای کره زمین بین ۲ تا ۴.۵ درجه سانتیگراد افزایش می یابد. اسیدی شدن آب اقیانوس ها نیز بین ۰.۲۳ تا ۰.۴۸ درجه سانتیگراد به این ارقام اضافه خواهد کرد.