به زودی در جنگلهای بارانی آفریقای مرکزی یک فنآوری جدید با قابلیت استفاده از تلفنهای همراه دورریختنی برای مقابله با شکار و قطع غیرقانونی درختان به کار گرفته میشود.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا دفتر«شبکه جنگلهای بارانی» که مقر آن سانفرانسیکوی آمریکاست با همکاری انجمن جانورشناسی لندن (ZSL) قصد دارد در جنگلهای کامرون فنآوری جدیدی را برای مقابله با جنگلزدایی به کار گیرد. در این فنآوری از تلفنهای همراه از رده خارج و اسقاطی استفاده میشود که این تجهیزات با پوششدهی ۱۰ هزار هکتار از جنگلهای بارانی، سیگنالهای صوتی مرتبط با قطع درختان و شکار غیرقانونی را دریافت میکنند. وقتی صدای ارههای برقی، تیراندازی یا خودروهای حمل الوار توسط این تجهیزات شنیده میشوند، سیستم به صورت خودکار مقامات محلی را مطلع میکند تا به موقع برای مقابله با عاملان این جرایم زیست محیطی اقدام کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از مونگابی، این فنآوری جدید از تلفنهای همراه دارای سیستم عامل اندروید تشکیل شده که این تلفنها به صفحات سلول خورشیدی تجهیز شدهاند تا انرژی مورد نیاز آنها تامین شود. دفتر «شبکه جنگلهای بارانی» سال گذشته میلادی (۲۰۱۳) این سیستم را در جنگلهای غرب سوماترا در اندونزی مورد آزمایش قرار داد. اگرچه این پروژه تنها با هدف آزمایش کارایی آن انجام شد اما در مدت اندکی کارایی آن گسترش یافت و با گذشت تنها دو هفته پس از نصب توانست قطعکنندگان غیرقانونی درختان را در این جنگل شناسایی کند. این سیستم به اندازهای موفق بود که از آن زمان تاکنون چوببرها دیگر به این جنگل بازنگشتهاند.