معاون آبخیزداری و امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها با اذعان به اینکه کاهش ۷۰ میلیارد متر مکعبی تبخیر با اجرای عملیات های آبخیزداری محقق می شود گفت: امکان تولید سالانه ۵۰ تا ۷۰ میلیارد مترمکعب آب از محل کاهش تبخیر آب در ایران وجود دارد.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا پرویز گرشاسبی، با اشاره به ایرادات وارده به سند فعلی آب کشور ، گفت: در سند آب کشور در دهه گذشته و فعلی روی پتانسیلهای جاری و زیرزمینی برنامه ریزی شده است در حالی که در این میان یک پتانسیل و عامل موثر به نام تبخیر وجود دارد که از ۴۱۳ میلیارد مترمکعبی حجم بارش های کشور حدود ۲۸۰ میلیارد متر مکعب یعنی حدود ۷۰ درصد آن تبخیر میشود.
وی افزود: متاسفانه برای این میزان تبخیر و کاهش آن در سند آب کشور هیچ برنامهریزی صورت نگرفته است.
گرشاسبی ادامه داد: این در حالیست که میتوان از محل تلاش در جهت کاهش این میزان از تبخیر و با اجرای عملیات آبخیزداری، آب جدید تولید کرد و ۵۰ تا ۷۰ میلیارد متر مکعب از ۲۸۰ میلیارد مکعب حجم تبخیر را کاهش داد.
وی در پاسخ به این که بهترین راهکار برای کاهش تبخیر چیست به ایسنا گفت: احیای مراتع و اجرای عملیات آبخیزداری بهترین راهکار برای کاهش این حجم از تبخیر است.
وی اضافه کرد: بالغ بر ۱۲۵ میلیون هکتار حوزه آبخیز در کشور نیاز به اجرای عملیاتهای آبخیزداری دارند که تنها در ۲۵ میلیون هکتار آن این عملیاتها صورت گرفته است.
گرشاسبی اظهار کرد: در صورت عدم مدیریت در منابع آب و خاک در کشور، آینده تلخی در انتظار ما خواهد بود و حرکت به سمت بیابانی شدن هشدار جدی است.