مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی گفت: در ۴۱ روستای استان طرح «ترسیب کربن» در راستای توسعه و توانمندسازی روستاها اجرا میشود.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا «حبیبالله شریفی» طرح «ترسیب کربن» پروژهای بینالمللی است که میان ایران و بقیهی ملل متحد در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه طرح «ترسیب کربن» از سال ۸۳ در سربیشه، دشت حسینآباد و غیناب در حال انجام است، گفت: این پروژه در این مناطق هنوز در حال انجام است و فاز یک آن به اتمام رسیده و فاز دوم آن تا دو سال دیگر ادامه دارد و پروژهی «ترسیب کربن» سرچاه عماری نیز امسال آغاز شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی اظهار کرد: طرح ترسیب کربن در ۴۰ روستا با مساحت ۲۰۰ هزار هکتار انجام میشود.
شریفی ادامه داد: این طرح با مشارکت مردم و دولت و سازمان ملل متحد در حال انجام است که با سه هدف منطقهای، جهانی و ملی است.
وی تصریح کرد: ارائهی مدل جهانی ترسیب کربن در مناطق خشک و نیمه خشک از اهداف جهانی، احیا مناطق تخریب یافته از اهداف ملی و بهبود شاخص توسعهی انسانی مردم منطقه و توانمندسازی گروههای توسعه از اهداف منطقهای این طرح است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی گفت: تولید قارچ، بافت تابلو فرش، ساخت عروسک از اقداماتی است که در راستای توانمندی افراد این مناطق اجرا میشود.
شریفی افزود: تاکنون این طرح در ۱۲ استان در حال اجرا شده است و خراسانجنوبی بعنوان نخستین استان اجراکنندهی این طرح انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه مجموع اعتبارات دو فاز این طرح ۴ میلیون دلار بوده است، گفت: در راستای اجرای این طرح ۶۳ گروه توسعهی روستایی در ۳۷ روستا تشکیل شده که از این تعداد، ۱۴ گروه زنان و ۱۸ گروه مردان بودهاند و ۳۱ گروه به صورت مشترک تشکیل شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه هر کدام از گروهها حکم یک صندوق قرضالحسنه را دارد، خاطرنشان کرد: تاکنون بالغ بر ۹۳ میلیون تومان سرمایه در این صندوقها جمعآوری شده است.