تاریخ انتشار :شنبه ۲۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۳
کد مطلب : 32689
مدیر کل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: در دوره مدیریت جدید جنگل کاری‌های دوره گذشته را ادامه می‌دهیم با این تفاوت که با همین سرعت و جهش بحث حفاطت و آبخیزداری که به فراموشی سپرده شده، را احیاء خواهیم کرد.
آبخیزداری در ایلام احیاء می‌شود
به گزارش زیست آنلاین از ایسناخیراله‌ آذرکردار در مراسم معارفه‌ی خود، اظهار کرد: منابع طبیعی فقط جنگل نیست و مراتع و آبخیز را نیز شامل می‌شود. وظیفه ما حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری است، اما شواهد نشان می‌دهد تخریب بیشتر از کارهای احیایی بوده و اصل حفاظت کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در چند سال گذشته بحث آبخیزداری به حاشیه رفته و از رواناب‌ها استفاده نشده و بعضا باعث خسارت شده‌‎اند. باید با کارهای بیولوژیکی و آبخوان‌داری و پخش سیلاب، شاهد سیلاب‌های از دست رفته نباشیم.

 

آذرکردار افزود: برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی در بعضی مناطق به بیش از ۱۰۰ متر رسیده که باعث سستی و لغزش زمین خواهد شد.

 

وی با اشاره به خروج ۳ میلیارد مترمکعبی رواناب از کشور در بخش مهران گفت: علاوه بر آب، قسمت اعطمی از خاک غنی استان نیز از طریق رواناب‌ها خارج می‌شود.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به دو کانون فرسایش در مناطق جنوبی استان، اشاره کرد و گفت: می‌توان با جنگل‌کاری این کانون‌ها، کانون‌های گرد و غبار را کنترل کرد.

 

آذرکردار با اشاره به حجم آب ذخیره شده زیرزمینی در دشت ۳۰۰ هزار هکتاری مهران تا دهلران، تصریح کرد: امیدواریم همانطوری که اعتبارات ویژه‌ای که به جنگل داده شده به بحث آبخیز هم توجه شود تا بتوانیم از این مخزن خدادادی بهره‌مند شویم تا کشاورزی و اقتصاد در این مناطق رونق یابد.

 

 

رضا احمدی، مدیر کل پیشین منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام نیز گفت: توانستیم ساختارهای سنتی گذشته را با قدرت علمی بشکنیم و کارهای تئوری را به عملی تبدیل کنیم و طرح‌های موفقی همچون جنگل‌کاری بدون نیاز به آب را در استان به اجرا درآوریم.

 

وی اظهار کرد: هنر ما این است که بتوانیم از نیروهای توانمند و خلاق عرصه منابع طبیعی استان، استفاده و افکار نو را از ذهن این متخصصان، خارج و به عمل تبدیل کنیم. توانستیم با تفکر نو و با استفاده از گونه‌های بومی و طبیعی عرصه، زمینه‌ای فراهم آوریم تا بیش از ۲۰ هزار هکتار از مناطق بیابانی ظرف یک سال جنگل‌کاری شود.

https://zistonline.com/vdchw-nx.23ni6dftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما