رئیس شورای اطلاعرسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: انسیتو بینالمللی غواصی یکی از سمنهای فعال محیط زیست استان هرمزگان است که موفق به پرورش مرجان در هرمزگان شده است.
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا ،«عبدالوحید ریاضیفر» اظهار کرد: انستیتو بینالمللی غواصی از سمنهای فعال محیط زیست استان توانست ازسال ۸۹ تاکنون به روش قلمه زدن و با استفاده از تکه مرجانهای خردشده در دریا در دو مرحله کشت بر روی فنس که ۸۰ روز انجام و مرحلهی حفاظت که ۱۱ ماه طول میکشد هم در تولید و هم با ایجاد زیستگاه مصنوعی کمک بزرگی به اکوسیستم مرجانی آبهای خلیجفارس کند.
وی افزود: اکوسیستم دریایی(مرجانی) منحصر بفرد و کهنسال با قدمتی بیش از ۲۰۰ میلیون سال، غنیترین بیوم دریائی و پس از جنگلهای همیشه سبز بارانی دومین بیوم متنوع جهان محسوب میشود و نقش مهمی در پایداری حیات دریاها برعهده دارند.
رئیس شورای اطلاعرسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست هرمزگان ادامه داد: زیستگاههای مرجانی همچون باغهای زیردریایی رنگارنگ، آرامش و حیات را به دنیای زیر آب داده اما اگر امروز قدمها در جلوگیری از تخریب این گنجینههای بینالمللی برداشته نشود آن را برای همیشه از دست میدهیم.
ریاضیفر با بیان حقایقی دربارهی مرجانها تصریح کرد: مرجانها اکسیژن آب را تأمین میکنند و موجب شفافیت آن میشوند که مرجانها فقط ۱درصد بستر دریاها را پوشش داده و ۲۵ درصد همهی حیات دریا را در خود حفظ میکنند.
وی افزود: بسیاری از انواع ماهیها در مرجانها زند گی میکنند که هر کدام از مرجانها یک اکوسیستم کامل هستند و در اقیانوس اطلس ۱۵ درصد مرجانها تجمع دارند که مجموعهای از ۷۰ گونه مرجان هستند که این مرجانها محل زندگی ۵۰۰ نوع ماهی هستند.
رئیس شورای اطلاعرسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست هرمزگان ادامه داد: اقیانوس هند و آرام شامل ۸۵ درصد ریفهای جهان با ۷۰۰ نوع مرجان و ۴۰۰۰ گونه ماهی هستند و بیش از ۸۰ هزار گونهی حیاتی در مرجانها زندگی و۶.۱ سواحل دریاها و خشکیها را محافظت میکند.
ریاضیفر خاطرنشان کرد کرد: هر یک مترمربع مرجان از نظر اقتصادی برابر۴۷ هزار دلار میارزد که بزرگترین صنعت توریست جهان با جذابیتهای طبیعی که ۱۰ درصد کل صنعت توریست را پوشش میدهند.
وی یادآور شد: از مهمترین عوامل از میان رفتن مرجانهای عبارتند از خشک کردن دریاها، آلودگی دریاها، گسترش شهرکهای ساحلی، ماهیگیری بیش از حد، گرم شدن زمین، آب شدن یخهای قطبی، شکاف لایهی اوزون، آلودگی دریاها، گسترش شهرکهای ساحلی، ماهیگیری بیش از حد و استفاده از روشهای غیر مجاز و ادوات صید، گرم شدن زمین، آب شدن یخهای قطبی، شکاف لایهی اوزون، لایروبی و لایریزی غیر اصولی در اکوسیستمهای مرجانی و ورود گونههای وارداتی و مهاجم نظیر ستارهی دریایی تاج خاری به محیط از طریق آب توازن کشتیهاست.