تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۱
کد مطلب : 33586
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: رود هیرمند شاهرگ حیاتی تالاب بین‌المللی هامون است.
هیرمند، شاهرگ تالاب بین‌المللی هامون
به گزارش زیست آنلاین از ایسنا نوری ، با بیان این مطلب افزود: تالاب‌ها و اکوسیستم‌های آبی کشور به منزله سرمایه‌های با ارزشمند است که تنظیم آب‌های زیرزمینی در محیط پیرامون، تعدیل میکروکلیما، شکار، صید پرندگان آبزی و ماهیان، تامین منابع تعلیف دام و همچنین حصیربافی و غیره در گرو حفاظت منطقی از آنهاست.

 

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: حفظ این سیستم‌های پیچیده اکولوژیک و سود جستن از منابع بی‌شمار اقتصادی، تفرجگاهی، ژنیتیکی و غیره تنها منوط به مطالعه و شناخت دقیق هر تالاب است.

 

به گفته نوری تالاب‌ها که در شمال، مرکز و جنوب استان سیستان و بلوچستان گسترده شده‌اند علاوه بر ذخیره میلیاردها مترمکعب از آب‌های سیلابی در زمان بارندگی‌های ناگهانی بخصوص فصل زمستان و بهار، سالانه میزبان هزاران پرنده مهاجر از کشورهای دور و نزدیک هستند که برای زمستان گذرانی به آب‌های استان مراجعه می‌کنند.

 

وی تصریح کرد: هامون هیرمند، هامون صابری، تالاب لوکلدان، تالاب هامون جازموریان و تالاب هامون ماشکیل تعدادی از تالاب‌های استان هستند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: رودخانه هیرمند فعلی از دیرباز شاهرگ حیاتی منطقه بوده و همراه تالاب هامون موجب رونق زندگی مردم این منطقه شده است.

 

نوری تاکید کرد: اکوسیستم تالاب هامون از شاهکارهای بی‌نظیر طبیعت است.

 

وی اضافه کرد: تالاب‌ها نه‌تنها از نظر تنوع زیستی بسیار با ارزش هستند، بلکه به عنوان یک میراث منحصر به فرد فرهنگی نیز تلقی می‌شوند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در پایان افزود: تالاب‌ها از جمله پرتولیدترین محیط های جهان هستند و ارزش اقتصادی آنها سالانه ۴.۹ تریلیون دلار است و از بین ۲۰ هزار گونه مختلف ماهی در سطح جهان بیش از ۴۰ درصد آنها در تالاب‌ها زندگی می‌کنند.

https://zistonline.com/vdcepn8x.jh8xvi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما