گرگان - خبرگزاری مهر: مدیر روابط عمومی حفاظت محیط زیست گلستان از آتش سوزی پارک ملی گلستان خبر داد و گفت: پارک ملی گلستان در پنجاه و هفتمین سال تولدش در آتش سوخت.
به گزارش زیست آنلاین از مهر احمد دباغیان با بیان اینکه این پارک در ۱۹ مرداد ۱۳۳۶ به نام «منطقه حفاظت شده آلمه وایشکی» تحت حفاظت کانون شکار قرار گرفت،افزود: منطقه دیوار کجی مرتفع ترین منطقه پارک ملی گلستان است که در عصر روز یکشنبه دچار حریق شد.
وی ادامه داد: این آتش سوزی بر خلاف دفعات قبل که در حاشیه جاده آسیایی رخ داده بود، این بار در قلب پارک و در محدوده ای به نام دیوار کجی به وقوع پیوست.
وی با اعلام اینکه نیروهای محیط زیست، هلال احمر، منابع طبیعی و نیروهای مردمی برای خاموش کردن این حریق مشغول هستند، افزود: منطقه بروز آتش سوزی در نقاط مرکزی پارک بوده و دسترسی نیروها، خودروها و امکانات اطفای حریق به این بخش از پارک بسیار سخت و با صرف زمان بسیار زیادی همراه خواهد بود.
به گفته مدیر روابط عمومی حفاظت محیط زیست گلستان، بر خلاف آتش سوزی های قبل منطقه درگیر آتش جنگلی است و این پوشش گیاهی نیز جابجایی نیرو و عملیات اطفاء حریق را با مشکل مواجه خواهد کرد.
۱۹ مرداد سالروز تاسیس پارک ملی گلستان
وی در توضیح تاسیس پارک ملی گلستان گفت: پارک ملی گلستان نخستین پارکی است که درایران عنوان پارک ملی را به خود اختصاص داده است. این پارک تا قبل از سال ۱۳۳۶ از شکارگاه های شناخته شده و پر آوازه کشور محسوب می شد و به جنگل گلستان مشهور بود.
دباغیان بیان کرد: در ۱۹مرداد سال ۱۳۳۶ به نام منطقه ی حفاظت شده آلمه وایشکی تحت حفاظت وحمایت کانون شکار ایران قرار گرفت و تا سال ۱۳۴۰ توانست قابلیت های خود را در سایه کنترل و نظارت ،ترمیم و بخوبی آشکار سازد.
وی اظهار کرد: در بهمن ماه سال ۱۳۴۰ بدون تغییر وسعت بنام منطقه حفاظت شده آلمه نامیده شد. در ۶ شهریورماه ۱۳۴۲ , در ۲۲ فروردین ماه ۱۳۴۳ به موجب مصوب شماره یک منطقه مذکور به پارک وحش تغییر عنوان داد.
وی تصریح کرد: بعد از تشکیل سازمان شکاربانی و نظارت بر صید (۱۳۴۶) وظایف کانون شکارو از جمله اداره پارک های حیات وحش به این سازمان واگذار شد، در شهریور ماه سال ۱۳۵۰ محدوده ای در شرق این پارک بنام منطقه حفاظت شده قرخود با وسعت ۳۴هزار هکتار به آن ملحق شد و در سال ۱۳۵۳ پس از اصلاح قانون شکار وصید این منطقه از پارک وحش به پارک ملی تبدیل شد.
دباغیان خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۵۵ هر دو منطقه در هم ادغام و بصورت منطقه ای یگانه با وسعت ۱۲۵ هزار ۸۹۵ هکتار بنام پارک ملی تحت حفاظت قرار گرفت که بعد از انقلاب شکوهمنداسلامی در بهمن ۱۳۵۷ منطقه حفاظت شده قرخود مجدداً از پارک ملی جدا شد و از آن پس تاکنون با وسعت ۹۱ هزار ۸۹۵ هکتار بنام پارک ملی گلستان تحت حفاظت قرار گرفته است .
وی اظهار کرد: پارک ملی گلستان در سال ۱۹۷۷ بعنوان ذخیره گاه زیستکره انتخاب و به پروژه شماره ۸ برنامه انسان و کره مسکون (MAB) یونسکو اهداء گردید و تاکنون نیز جایگاه خود را در خانواده ذخیره گاه های زیستکره جهان حفظ کرده است.