تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۳
کد مطلب : 36123
شاخه بُری و قطع درختان بالای ۳۰ سال شهر گلپایگان موضوعی است که این روزها آه را از نهاد دوستداران محیط زیست بلند کرده است.
آه دوستداران محیط زیست از شاخه بُری و قطع درختان گلپایگان
به گزارش زیست آنلاین به نقل از مهر، درخت و درختکاری قدمتی به بلندای تاریخ زمین دارد به گونه‌ای که در تمام ادیان و تفکرات احترام به درخت تاکید شده است و با گذر زمان و دورره های تاریخی مختلف رنگ و بوی بیشتری را به خود می‌گرفته است. اما این روزها و با توجه به ماشینی شدن زندگی‌ و پناه بردن انسان‌ها به آغوش تکنولوژی توجه به فضای سبز و به ویژه درختکاری در اولویت چندم انسان‌ها قرار گرفته است و اولویت اول این روزهای مردمان شهر ما به ساخت و ساز و افزایش ارتفاع برج‌ها اختصاص یافته است.


این روزها به کرات خبر قطع درختان کهنسال از گوشه و کنار به گوش می‌رسد و شرایط به اندازه‌ای بحرانی است که رهبر معظم انقلاب نیز در این زمینه اعلام نگرانی کرده‌اند.

در این راستا خبر شاخه بری و قطع برخی درختان کهنسال در شهرستان گلپایگان توسط اداره برق این شهرستان که اصولاً راحت‌ترین و ساده ترین راه برای رفع کردن مشکلات خود انتخاب می‌کند و با این اقدام سلیقه‌ای چهره زشتی را به شهر گلپایگان عرضه می دارد، پدیده‌ای است که این روزها دل دوستداران محیط زیست را به درد آورده است.

در این شرایط درختان باید شناسنامه دار شوند تا هر کس به خود اجازه نابودی این گوهرهای گرانبها را ندهد. شیراز، اصفهان، همین شهر زیبای همجوارمان خوانسار و خیلی دیگر از شهرها، دلیل زیبایی و توریستی بودن آنها، همین درختان زیبا و سر به فلک کشیده است. خیابان ها و درختان حاشیه آن بخشی از هویت و سابقه فرهنگی شهر ما هستند.

شهرستان گلپایگان یکی از شهرهای زیبا و سرسبز در فلات خشک مرکز ایران واقع شده و این درختان سطوح خیابانش و مردمان اصیل و فهمیده ­اش هستند که چشم هر گردشگری را به تماشا می­ خوانند.

شاخه بری درختان بدون هماهنگی با شهرداری انجام می‌شود

محمود بخشی شهردار گلپایگان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر عمده شبکه برق رسانی شهر گلپایگان به صورت سیمی هوایی است، اظهار داشت: این شبکه برق به صورت ترانس‌های برق در معابر سطح شهر جانمایی شده‌اند و در بروز کوچکترین پدیده طبیعی از جمله باد، باران و ... مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه استفاده از این شبکه برق رسانی محیط زیست شهر گلپایگان را تهدید می‌کند، ادامه داد: قطع و شاخه بُری برخی از درختان شهر گلپایگان توسط اداره برق بدون هماهنگی شهرداری موضوعی است که این روزها اعتراضات مردمی را نیز برانگیخته است.

شهردار گلپایگان با بیان اینکه به صورت دقیق آماری از تعداد درختانی که در هر دوره شاخه بری و قطع می‌شوند در دسترس نیست، افزود: اداره برق بسیاری از درختان را پس از شاخه بُری به محلی منتقل می‌کند که شهرداری هیچ اطلاعی از این اتفاق ندارد.

وی با اشاره به پیگیری دوساله خود برای رسیدگی به مشکل شاخه بری و قطع درختان در شهر گلپایگان اظهار داشت: در این بازه زمانی نامه نگاری و رایزنی‌هایی را برای حل این مشکل صورت داده‌ایم که هنوز راه به جایی نبرده است.

بخشی با بیان اینکه شهرداری گلپایگان آمادگی خود را برای اجرای طرح تغییر شبکه برق رسانی اعلام کرده است، ادامه داد: شهرداری در نظر دارد عملیات تغییر شبکه برق رسانی گلپایگان را با نظارت اداره برق انجام دهد که در این راستا اداره برق با شهرداری همکاری نمی‌کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد از درختان معابر شهر گلپایگان نابود و یا در معرض نابودی هستند، ادامه داد: اکثر این درختان بالای ۳۰ سال سن دارند و این مساله به محیط زیست شهر گلپایگان آسیب‌های جدی‌ وارد کرده است.

شهردار گلپایگان افزود: برخی از پیمانکاران نیز اعلام آمادگی خود را برای تغییر شبکه برق رسانی گلپایگان اعلام کردند و هیچ هزینه‌‌ای را به جز برداشتن سیم‌های مسی برای اجرای این طرح دریافت نمی‌کردند که این پیشنهاد نیز از سوی اداره برق شهرستان رد شد.

کمبود اعتبارات دلیل عدم تغییر شبکه برق رسانی در گلپایگان

شاپور حدادی‌پور رئیس اداره برق شهرستان گلپایگان نیز در این خصوص با تایید شاخه بُری درختان گلپایگان توسط اداره برق اظهار داشت: ما مدافع محیط زیست هستیم ولی نه تنها در گلپایگان بلکه در دیگر شهرهای کشور نیز در صورت بروز مشکل برای سیستم برق رسانی و برای حفظ جان شهروندان نسبت به شاخه بُری درختان اقدام می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون شهرداری موظف به شاخه‌بُری درختان است، افزود: ولی در برخی از موارد و در صورت عدم توجه شهرداری اداره برق خود نسبت به این عمل اقدام می‌کند.

رئیس اداره برق شهرستان گلپایگان کمبود اعتبار را دلیل عدم تغییر شبکه برق رسانی گلپایگان دانست و افزود: برای تغییر هر کیلومتر از شبکه برق رسانی گلپایگان به ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

وی با بیان اینکه شهرداری باید نسبت به مناسب سازی فضای شهری برای نصب شبکه‌های برق رسانی اقدام کند، ادامه داد: اگر شهرداری تمایلی برای تغییر شبکه برق رسانی شهر گلپایگان دارد باید هزینه‌ها را به اداره برق پرداخت کند تا این نهاد خود اقدام به تغییر شبکه برق رسانی داشته باشد.

https://zistonline.com/vdcexz8x.jh8pwi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما