رئیس سازمان محیط زیست کشور در مورد باروری ابرها برای کمک به بارش باران گفت: باروری ابرها در کمک به بارش بیشتر چندان تاثیرگذار نیست.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از مهر، معصومه ابتکار شنبه شب در جمع اصحاب رسانه استان یزد در مورد باروری ابرها اظهار داشت: در حال حاضر که ابری برای بارور کردن موجود نیست اما در مجموع نیز باروری ابرها چندان تاثیرگذار نیست و در شرایط فعلی هیچ اقدامی تاثیرگذارتر از اصلاح الگوهای مصرف در آب نیست.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری در مورد مجوزهای معدنی در حوزه خارج از مناطق تحت مدیریت محیط زیست بیان کرد: حتی خارج از مناطق تحت مدیریت محیط زیست در هر نقطه از کشور که قرار باشد فعالیت معدنی اتفاق بیفتد، از مرحله اکتشاف تا مرحله بهره برداری و حتی پایان بهره برداری، باید با نظر محیط زیست امور انجام شود.
ابتکار عنوان کرد: در همه این مراحل، قوانین و مقررات محیط زیست در زمینه عدم تخریب سرزمین، عدم آلوده کردن منابع آب زیرزمینی، عدم تخریف مراتع و ... باید رعایت شود زیرا عرصه معدنی اگر دستخوش تخریب شود، منشا گرد و غبار می شود به همین دلیل عرصه سرزمینی معدن باید پس از بهره برداری به حالت اولیه خود باز گردد.
هر نوع بهره برداری از معدن ۱۰۰ درصد باید با نظارت محیط زیست انجام شود
وی با تاکید بر اینکه هر نوع بهره برداری از معدن باید ۱۰۰ درصد در چارچوب ضوابط محیط زیست باشد، خاطرنشان کرد: در این زمینه آیین نامه اجرایی معدن نیز تدوین شده ضمن اینکه بازنگری در قوانین صورت می گیرد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری در مورد گردشگری طبیعی در استان یزد اظهار داشت: امروز تفاهمنامه ای با استاندار یزد امضا شد که بر اساس آن قرار است برای مناطق حفاظت شده یزد برنامه ریزی شده و زیرساختهای لازم در زمینه های مختلف احیا، مطالعه و پژوهش و گردشگری ایجاد شود.
مناطق تحت مدیریت محیط زیست تعیین کاربری می شوند
وی عنوان کرد: یزد، یک پارک ملی سیاهکوه و چهار منطقه حفاظت شده و دو پناهگاه حیات وحش دارد و کار مطالعاتی بر روی همه این مناطق در حال انجام است و برای هر یک از آنها زوم بندی و تعریف کاربری صورت خواهد گرفت.
ابتکار خاطرنشان کرد: برخی بخشها باید صرفا حفاظت شوند، برخی بخش ها برای گردشگری و برخی دیگر برای مطالعات و آموزش مدیریت خواهند شد.
این مسئول بیان کرد: این تفاهمنامه به عنوان یک سند در طرح های جامع مدیریت مناطق عملیاتی و اجرایی خواهد شد.
لزوم استفاده از ظرفیت های استان یزد در حوزه گردشگری طبیعی
وی با اشاره به اینکه در استان یزد ظرفیتهای خوبی برای گردشگری طبیعی وجود دارد، اظهار امیدواری کرد: اجرای این طرح بتواند به توسعه گردشگری و احیای طبیعت کمک کند.
ابتکار عنوان کرد: در استان یزد مراکز پرورش حیات وحش بسیاری داریم نظیر مراکز تکثیر و پرورش گورخر ایرانی و گوزن زرد ایرانی که سال هاست فعالیت می کند ضمن اینکه برای تکثیر و پرورش هوبره و یوزپلنگ نیز مراکز تحقیقاتی دایر شده و یک مرکز پرورش آهو نیز در یزد فعال است.
جاذبه فوق العاده یزد برای محققان در حوزه حیات وحش
رئیس سازمان محیط زیست کشور ادامه داد: در این مراکز نتایج بسیار موفق و دستاوردهای بسیار خوبی حاصل شده و یزد از این لحاظ جاذبه فوق العاده ای برای محققان در حوزه حیات وحش دارد که امیدواریم از این ظرفیت بیش از پیش استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وقوع آتش سوزی در جنگل ها و مراتع استانهای مختلف کشور از جمله یزد عنوان کرد: در کشور ما در هر فصلی که خشکی افزایش می یابد، آتش سوزی رخ می دهد که امسال نیز این آتش سوزیها در اغلب استان هایی که هر سال دچار آن بودند، رخ داد.
اعتبار ویژه دولت برای جبران آتش سوزی های جنگل ها و مراتع
وی عنوان کرد: به جز یک یا دو استان، افزایش چشمگیری در زمینه وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع نداشته ایم ضمن اینکه این آتش سوزیها طبیعی است و تنها به ایران اختصاص ندارد.
ابتکار خاطرنشان کرد: دولت به طور ویژه برای استانهایی که در آنها آتش سوزی رخ داده، اعتبار در نظر گرفته شده که برای مناطقی نظیر پارک ملی گلستان، این اعتبار ویژه است.
پرورش تیلاپیا منوط به نظر کارشناسان محیط زیست است
رئیس سازمان محیط زیست کشور در پاسخ به سئوال خبرنگاری در مورد پرورش ماهی تیلاپیا در بافق و نظر سازمان محیط زیست در مورد توقف این طرح عنوان کرد: نتیجه در مورد ماهی تیلاپیا موکول به بررسیهای همهجانبه سازمان محیط زیست میشود و ما در بررسیهای خود، همه ابعاد را در نظر خواهیم گرفت.
وی تصریح کرد: آنچه مسلم است، رعایت نکات زیست محیطی در پرورش هر نوع آبزی، الزامی است و باید بر اساس قوانین محیط زیست در این حیطه اقدام شود.