تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۵
کد مطلب : 38232
معاون حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست در پاسخ به اینکه چرا آتش سوزی جنگل‌ها یکی از مهمترین محورهای طرح تحقیق و تفحص مجلس از این سازمان است، گفت: با توجه به اینکه با خشکسالی مواجه هستیم، میزان آتش سوزی ها در سال جاری افزایش یافته و از نظر زمانی نیز زودرس بوده است به طوری که طی ماه‌های گذشته با موارد متعددی آتش سوزی مواجه بوده ایم که در بسیاری از این آتش سوزی ها به دلیل بی مبالاتی افرادی که در مناطق حضور داشته اند بوده است.
چگونگی طرح تحقیق و تفحص مجلس از محیط زیست
به گزارش زیست آنلاین به نقل از مهر سیدمحمد مجابی با بیان این مطلب افزود: یکی از مسائلی که در مجلس از اهمیت ویژه ای برخوردار است، نظارت بر عملکرد دستگاه های مختلف است که بحث تحقیق و تفحص با عنوان یکی از ابزارهای مورد نیاز برای این موضوع مورد توجه نمایندگان قرار می گیرد.

به گفته وی، در حال حاضر تعدادی از نمایندگان مجلس طرح تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست را مطرح کرده اند که مراحل آن در حال پیشرفت است این طرح در ابتدا به هیات رئیسه مجلس تقدیم و بعد در کمیسیون تخصصی بررسی و پس از بررسی کمیسیون تخصصی گزارش تهیه شده در صحن علنی مجلس مطرح می شود.

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست تصریح کرد: مسئولان این سازمان در هر زمان و هر لحظه آماده پاسخگویی به نمایندگان برای طی این مسیر هستند کمااینکه در یکسال گذشته در صدها مورد سوالات کتبی و شفاهی از سوی نمایندگان برای سازمان محیط زیست به صورت نامه ارسال شده و در تمام موارد مسئولان سازمان به طور کامل پاسخگو بوده و جلسات متعددی با نمایندگان توسط رئیس سازمان و معاونان برگزار شده است.

مجابی اظهار داشت: این موارد نشاندهنده این است که سازمان محیط زیست تلاش می کند تا اطلاعات کامل در خصوص مسائل زیست محیطی کشور را در اختیار نمایندگان قرار دهد..

مجابی در پاسخ به اینکه یکی از نقدهایی که نمایندگان مجلس در سازمان محیط زیست دارند، این است که این سازمان مسئولیت تمام آتش‌سوزی‌ها را به عهده گردشگران و شکارچیان می اندازد و خود کار خاصی برای مقابله با این موضوع انجام نمی دهد.

وی گفت: به هر حال اینکه عامل انسانی مهمترین نقش را در آتش سوزی جنگل ها در سال جاری داشته، غیرقابل انکار است، اما سازمان محیط زیست تلاش می کند که با وجود این عامل نیز برای جلوگیری از گسترش آتش سوزی ها نقش خود را به درستی ایفا کند.

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست افزود: هفته گذشته مصوبه ای در هیات دولت تصویب شد تا اعتباری حدود ۳۰ میلیارد تومان در اختیار سازمان جنگل ها و استانداری های سراسر کشور برای اطفای حریق در جنگل ها قرار گیرد.

مجابی یادآور شد: مهمترین مساله در مقابله با آتش سوزی در جنگل ها گسترش آگاهی بازدیدکنندگان و همچنین در مواردی انتقال جاده ها در داخل مناطق جنگلی برای جلوگیری عبور و مرور بیش از حد گردشگران است.

وی در پاسخ به اینکه یکی دیگر از مواردی که در بحث تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست مطرح شده، انجام ندادن اقدام خاصی در خصوص احیای دریاچه ارومیه طی یکسال گذشته بوده است، در اینکه خصوص چه توضیحی دارید؟، گفت: دریاچه ای که در طی چندین دهه به دلیل نحوه برداشت اشتباه میزان بیش از حد سدها در بالادست و نحوه کشت نامناسب کشاورزی به این روز افتاده، مساله کوچکی نیست که نمایندگان انتظار داشته باشند سازمان محیط زیست در مدت کوتاهی آن را برطرف کند.

معاون حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست افزود: ضمن اینکه کارگروه نجات دریاچه ارومیه که با ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده از جلسات متعددی برای بررسی عملکرد دستگاه های مختلف تشکیل می دهد، بنابراین نجات دریاچه ارومیه یک مساله ملی است که تمام دستگاه ها باید برای آن همکاری کنند و بررسی وظیفه و عملکرد یک دستگاه به تنهایی در مورد آن معنایی ندارد.

https://zistonline.com/vdchiinx.23n6xdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما