کارشناسان محیط زیست دریافتهاند آلودگی هوا تاثیر قابل توجهی بر میزان جریان آب بسیاری از رودخانههای نیمکره شمالی زمین دارد.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا یش از این تصور نمیشد آلودگی هوا روی رودخانهها تاثیری داشته باشد. کارشناسان معتقدند آلایندههایی که این تاثیر را دارند از نوع «آئروسل» یا «هواپخش» هستند. در حقیقت سوزاندن ذغال گوگرد تا اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی موجب ورود «هواپخش»های مازاد در اتمسفر شده است.
این ذرات دارای خاصیت بازتابدهنده هستند که موجب میشود میزان تابش نور خورشید به سطح زمین کاهش یابد و پدیدهای با عنوان تاریک شدن خورشیدی را ایجاد میکند. کارشناسان تصمیم گرفتند تاثیر این پدیده را روی جریان رودخانهها ارزیابی کنند.
«نیکولا گدنی»، کارشناس ارشد این مطالعه گفت: در بررسی خود دریافتیم پدیده تاریک شدن خورشیدی موجب افزایش جریان رودخانهها در مناطق صنعتی نیمکره شمالی میشود. تخمین زدهایم در آلودهترین بستر رودخانه اروپای مرکزی این تاثیر به افزایش ۲۵ درصدی جریان آب منجر شده که در سال ۱۹۸۰ میلادی سطح «هواپخش»های موجود در آن در بیشترین وضعیت خود بوده است.
به گزارش ایسنا به نقل از نیچر ورلد نیوز، این محقق همچنین افزود: از آنجایی که کمبود آب یکی از بزرگترین تاثیرات تغییرات جوی در آینده است یافتههای این تحقیق برای انجام اقدامات پیشگیرانه در آینده حائز اهمیت است.