رییس گروه مطالعات دفتر بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: وزارت نیرو یکی از مقصران اصلی بیابانزایی بوده و بسیاری از پارامترهای گسترش بیابان به اقدامات این وزارتخانه باز میگردد.
به گزارش زیست آنلاین علی محمد طهماسبی بیرگانی در گفتوگو با ایسنا، افزود: کاهش کیفیت و کمیت منابع آب یکی از مولفههای بیابانزایی است که مسئول آن وزارت نیرو است.
وی با بیان اینکه نباید تنها وزارت جهاد کشاورزی را مقصر رشد بیابانزایی در کشور دانست ادامه داد: علاوه بر وزارت نیرو، وزارت راه، مسکن و شهرسازی نیز به دلیل تبدیل اراضی حاصلخیز اطراف شهرها به مسکن نیز یکی از دستگاههایی است که در رشد بیابانزایی نقش پررنگی دارد.
رییس گروه مطالعات بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه بیابانزایی چند وجهه بوده و مقابله، اصلاح و همزیستی با آن نیز چند وجهی دارد، افزود: گسترش بیابانزایی و تخریب سرزمین در نهایت منجر به کاهش توان تولید، برگشتناپذیری اراضی ملی، کاهش تولید علوفه، فرسایش خاک و بروز خسارات زیستی فراوانی خواهد شد که جبران هر کدام از آنها در صورت امکان هزینههای بسیاری در بر دارد.
طهماسبی بیرگانی با بیان اینکه تا کنون هیچ مطالعه همه جانبهای در مورد بیابانزایی در کشور انجام نشده است افزود: تا کنون مطالعات موردی بسیاری در این خصوص در مجامع دانشگاهی و در خود سازمان جنگلها انجام شده است اما اگر بخواهیم برنامهای جامع بر مدیریت بیابانها و جلوگیری از روند بیابان زایی در کشور تنظیم کنیم نیازمند مطالعهای همهجانبه هستیم.
به گفته وی تنها زمانی از روند بیابانزایی سخن به میان میآید که پای یک عامل انسانی در میان باشد و نقش تغییرات اقلیمی چندان مورد نظر نیست که تاکید کنوانسیون مقابله با بیابانزایی نیز بر روی همین مورد است.