تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۵
کد مطلب : 48946
افزایش جمعیت و تشدید خشکسالی، زمین را به یک سیاره تشنه تبدیل کرده تا جایی که کارشناسان این وضعیت را عامل اصلی درگیری‌های جهانی عنوان می‌کنند.
زمین به یک سیاره تشنه تبدیل شده است
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا، ‌یک کارشناس ناسا می‌گوید: نه تنها جهان با بحران آب مواجه است بلکه این بحران که کمتر به آن توجه می‌شود، انگیزه بسیاری از درگیری‌های بشر امروز است. «جیمز فامیلیِتی»، کارشناس دانشگاه کالیفرنیا و ناسا با این سوال که آیا تا به حال فکر کرده‌اید چرا ناآرامی‌ها و درگیری‌ها همیشه در سرزمین‌های خشک و تشنه زمین رخ می‌دهند، مدعی شد هرچه جهانیان بیشتر در پی یافتن آب‌های مفقود سرزمین خود هستند، خشونت‌های بیشتری در جهان رخ می‌دهد. اما آب‌های مفقود به چه معناست؟

 سفره‌های زیرزمینی یک کشور را در نظر بگیرید. این سفره زیر زمینی به طور طبیعی هر سال توسط باران، ذوب یخ‌ها و سایر آب‌های سطحی پر می‌شوند و مانند یک حساب بانکی هستند. در طول فصل خشک و بی باران، یک کشور می‌بایست این حساب بانکی را خالی کند تا شهرها و مزارع تشنه را سیراب کند. با این حال با تشدید خشکسالی، افزایش جمعیت و افزایش تقاضا برای غذا و به دنبال آن زمین‌های زراعی بیشتر،‌ برداشت از این حساب بیش از حد معمول افزایش می‌یابد. در نهایت کشورها می‌بینند که تمام پس‌انداز آنها پایان یافته و این درست زمانی است که بحران و هرج و مرج شروع می‌شود. به گزارش ایسنا به نقل از نیچر ورلد نیوز، فامیلیِتی این سوال را می‌پرسد که آیا می‌توان به بحران جهانی آب پایان داد؟ و خودش پاسخ می‌دهد: خیر! متاسفم، این بحران برای بشریت به حدی بزرگ است که نمی‌توان بر آن فائق آمد. چرا که با وقوع تغییرات شدید جوی،‌ افزایش جمعیت و رفتارهای مخرب بشری از بسیاری مرزها عبور کرده‌ایم و به بحران رسیده‌ایم. فامیلیِتی در مقاله‌ای که ماه گذشته در مجله «نیچر کلایمیت چنج» منتشر شده نتیجه می‌گیرد، هند و کشورهای خاورمیانه در بدترین شرایط از نظر دسترسی به آب قرار دارند. جالب اینجاست که بر خلاف تصور معمول مبنی بر اینکه کشورهایی مانند چین و آمریکا بخاطر ثروتمند بودن از گزند بحران آب در امان هستند اما در کمال تعجب این دو کشور نیز با فاصله اندکی پشت سر کشورهای بحران زده خاورمیانه و هند هستند به طوری که چین در حال یافتن راه حل‌هایی است تا بتواند کمبود آب در مناطق شمالی و جنوبی خود را به تعادل برساند و ایالت «کلرادو» آمریکا نیز ۲۸ میلیارد و ۳۷۰ میلیون و ۸۲ هزار و ۶۷۲ مترمکعب از آب‌های خود را از سال ۲۰۰۴ میلادی از دست داده است که از این رقم ۲۷ درصد مستقیما از سفره‌های زیر زمینی استخراج شده است. وی پایان آب‌های زیرزمینی را عامل اصلی نگرانی دانست زیرا این مسئله در بسیاری از مناطقی رخ می‌دهد که این مناطق تامین کننده و تولید کننده اصلی نیاز غذایی جهان هستند. https://zistonline.com/vdcaiony.49nay15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما