تاریخ انتشار :جمعه ۱۰ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۶:۱۶
کد مطلب : 51754
مدیرکل دفتر جنگل داری و امور بهره برداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: اجرای طرح های جنگل داری نه تنها نباید در شمال کشور تعطیل شود بلکه باید برای مناطقی که فاقد آن هستند، طرح های جامعی تهیه کرد.
ادامه طرح های جنگل داری در شمال کشور
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایرنا سید وجیه الله موسوی افزود: از مساحت یک میلیون و ۹۳۹ هزار هکتاری جنگل های شمال، برای یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار طرح جنگل داری تهیه شده که فقط در یک میلیون و ۷۰ هزار هکتار آن طرح اجرا می شود.

وی ادامه داد: از این آمار روشن می شود که بسیاری از مناطق جنگل های هیرکانی طرح جنگل داری ندارد و یا طرح های تهیه شده برای این مناطق اجرایی نشده است.

موسوی تاکید کرد: هدف از اجرای طرح جنگل داری فقط برداشت چوب نیست بلکه باید نگاهی جامع نگرانه داشته باشیم و همه ظرفیت های جنگل به کار گرفته شود.

مدیرکل دفتر جنگل داری و امور بهره برداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، اولویت نخست مدیریت جنگل های هیرکانی را حفظ و نگهداری این جنگل ها و در مرحله بعد توسعه و گسترش آن ذکر کرد.

وی تصریح کرد: البته لازم است شرح خدمات و دستورالعمل طرح های جنگل داری متناسب با نیازهای روز بازنگری و اصلاح شود که این کار از سال ۱۳۹۱ آغاز شده است.

مدیرکل دفتر جنگل داری و امور بهره برداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: نباید به بهانه مصوبه دولت درباره مدیریت جنگل ها، اقدامات جنگلداری تعطیل شود و لازم است که ما فارغ از این گونه مصوبات، همه ظرفیت های طبیعت را شناسایی کنیم.

موسوی اظهار داشت: اجرای طرح های جنگل داری در جنگل های هیرکانی بیش از ۵۰ سال سابقه مکتوب و مستند دارد که نباید تجارب به دست آمده در این مدت به یکباره کنار گذاشته شود.

هیات وزیران بنا به پیشنهاد وزارت جهادکشاورزی و به استناد تبصره ماده ۱۴۸ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، برنامه بهینه سازی پایش، حفظ، بهره برداری و مدیریت جنگل های کشور را در ۲۷ آذر ۱۳۹۲ تصویب و در ۱۶ دی ۱۳۹۲ ابلاغ کرد که اجرای فراگیر آن از امسال آغاز شد.

بر طبق ماده شش این مصوبه، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور موظف است اجرای طرح های جنگل داری را در شمال کشور به نحوی برنامه ریزی و مدیریت کند که چوب حاصل از بهره برداری جنگل، فقط از درختان آسیب دیده، شامل درختان شکسته، افتاده، ریشه کن، آفت زده و عملیات پرورشی تامین شود.

https://zistonline.com/vdcbazbs.rhb8spiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما