تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۳۹
کد مطلب : 56649
مدیرکل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تالاب گندمان در استان چهارمحال و بختیاری به منظور ثبت در کنوانسیون رامسر در فهرست پیشنهادی سازمان حفاظت محیط زیست به این کنوانسیون قرار گرفت.
پیشنهاد تالاب گندمان برای ثبت در کنوانسیون رامسر
به گزارش زیست آنلاینبه نقل از ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، محمد درویش با یادآوری ثبت ۲۴ تالاب کشور در کنوانسیون بین المللی رامسر، افزود: تالاب گندمان همچنین به عنوان سایت پرنده نگری در دفتر بین المللی تحقیقات پرندگان آبزی لندن ثبت شده است.

وی با بیان اینکه تالاب کانی برازجان و تالاب کمجان از جمله تالاب های ایرانی ثبت شده در فهرست کنوانسیون رامسر هستند، اظهار کرد: اگر همت مردم محلی و سازمان حفاظت محیط زیست نبود، شاید این تالاب ها هرگز احیا نمی شدند.

درویش گفت: مجموع مساحت تالاب های ثبت شده در کنوانسیون رامسر حدود ۱.۱ درصد کل خشکی های کره زمین است.

وی توضیح داد: مجموع مساحت تالاب ها یک درصد خاک ایران را دربرمی گیرد و با توجه به اینکه ایران یک درصد خشکی های زمین را به خود اختصاص داده است، نسبت متعادل و منطقی در این زمینه وجود دارد.



** معرفی تالاب های بیشتر در فهرست کنوانسیون رامسر

درویش با تاکید بر اینکه تعداد تالاب های ارزشمند ایران به مراتب بیشتر از ۲۴ تالاب ثبت شده در کنوانسیون رامسر است، اظهار کرد: مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست در تلاش هستند با معرفی تالاب های دیگر تعداد تالاب های ثبت شده ایران در این فهرست را افزایش دهند.



** ایران در شمار بنیان گذاران کنوانسیون رامسر

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران در شمار بنیان گذاران کنوانسیون رامسر و نخستین رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران بنیانگذار و عضو اصلی این کنوانسیون بوده است؛ وظیفه ایران برای ایفای نقش در این کنوانسیون را دو چندان می کند.



** تالاب ها نگین اکوسیستم زمین

درویش با بیان اینکه تالاب ها نگین اکوسیستم زمین هستند، تاکید کرد: مسوولان و مردم تلاش کنند به هیچ بهانه ای به حریم تالاب ها تجاوز نشود.

وی با بیان اینکه تالاب ها بیشترین واحد تولید در سطح را به خود اختصاص می دهند، تلفیق دو اکوسیستم آبی و خشکی را در خود جای داده اند و اکوتون محسوب می شوند، افزود: تالاب هایی که در مناطق خشک قرار دارند، اهمیت بیشتری دارند.

اکوتون ها مناطق گذرگاهی بین دو یا چند جامعه متمایز یا محیط زیست آبی و خشکی به شمار می آیند که غرقابی شدن خاک سبب به وجود آمدن پوشش گیاهی ویژه ای در آنها می شود.

درویش ادامه داد: تالاب ها سبب افزایش ظرفیت گرمایی منطقه و کاهش تفاوت دمای شب و روز می شوند از این رو در اکوسیستم طبیعی از اهمیت ویژه ای برخوردارند.

وی با بیان اینکه تالاب ها مانند یک جاروبرقی در طبیعت عمل می کنند، افزود: تالاب ها سبب کاهش ریزگردها، تصفیه آب، تامین منابع آب های زیرمینی می شوند و ظرفیت بوم گردی نیز دارند.

درویش ادامه داد: همین مزایا سبب شده محیط های تالابی از منظرهای مختلف ارزشمند باشند بنابراین لازم است مسوولان و مردم برای حفظ این حوضه های آبی ارزشمند تلاش کنند.

وی خاطر نشان کرد: زمین های تالابی چندین برابر مرغوب تر از زمین های کشاورزی هستند بنابراین عاقلانه نیست به بهانه توسعه کشاورزی، صنعتی و مسکونی به محیط های آبی تجاوز شود.

درویش ادامه داد: سازمان محیط زیست با همکاری تشکل های زیست محیطی توانست شرایط برخی تالاب ها از جمله کانی برازجان در جنوب آذربایجان غربی، گندمان در استان چهارمحال و بختیاری و کمجان در استان فارس را بهبود بخشد.

تالاب به مناطق مردابی، آبگیر، آبی به صورت طبیعی یا مصنوعی دایم یا موقت با آب ساکن یا جاری شیرین، لب شور یا شور گفته می شود که رویشگاه گیاهان متنوع و مامن انواع پرندگان است.

https://zistonline.com/vdcjhmei.uqemxzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما