رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با بیان اینکه کار ارزش گذاری تالابهای کشور در حال انجام است گفت: ارزش اقتصادی تالاب ها ۱۰ برابر بیشتر از اراضی کشاورزی است و باید حفاظت از این سرمایه ها به جد دنبال شود.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا معصومه ابتکار در جلسه کارگروه مدیریت زیست بومی تالاب میقان که با حضور استاندار مرکزی برگزار شد، با اشاره به طرح ارزشگذاری تالابهای کشور گفت: برای مثال یکی از تالابهای کشور از نظر وسعت از تالاب میقان اراک بسیار کوچکتر است ولی از بعد عرضه خدمات، سالانه حدود هزار میلیارد ریال خدمت ارائه می دهد و این تنها ارزش خدماتی است در صورتی که ارزش ذاتی این تالابها قابل محاسبه نیست.
ابتکار با اشاره به اینکه ضرورت دارد که برای حفظ تالاب میقان اقدام اساسی صورت گیرد، خواستار ادامه برگزاری کارگروه تالاب میقان و رسیدگی به شرایط این منطقه با حضور استاندار مرکزی و همچنین استفاده از از افراد صاحب نظر و ذی نفع در این کارگروه شد و افزود: نقش و نگاه تخصصی این افراد به ویژه تشکلهای مردمی در این راستا بسیار کمک کننده خواهد بود.
وی تصریح کرد: استفاده از این انجمنها و متخصصین باعث میشود که انتقادات و نظرات گوناگون مطرح شود و علاوه بر این به ما در دولت تدبیر و امید کمک خواهد کرد که دیدگاه اعتدال داشته باشیم و از انتقادات و پیشنهادات سازنده استفاده کنیم.
رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه لازم است در خصوص حقابه تالاب و استاندارد فاضلابی که وارد تالاب می شود ضابطه گذاری انجام شود، گفت: طرح جامعی باید تدوین شود که همه ابعاد را ببیند و علاوه بر آن نیز الگوی کشت مناسبی اتخاذ شود؛ طرح آب مجازی نیز در نظر گرفته و تعیین شود که به چه نوع گونه های کشاورزی در این منطقه نیاز داریم.
ابتکار بر قابلیت تالاب میقان اراک در حوزه گردشگری تاکید کرد و افزود: با تلاش میراث فرهنگی و گردشگری طرح طبیعت گردی عملیاتی شود و از جاذبههای این منطقه نیز استفاده شود چراکه برگزاری تورهای گردشگری قطعا برای شهر و این منطقه نیز از نظر اقتصادی رونق به دنبال خواهد داشت و امید است که در سفرهای بعدی شاهد اقدامات خوبی که در خصوص بهبود وضعیت تالاب انجام شده باشیم.
ابتکار خواستار همکاری رسانهها در راستای حفاظت از تنوع زیستی شد
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در نشستی با خبرنگاران استان مرکزی نیز از تشکلها و اصحاب رسانه درخواست کرد که در حوزه جلوگیری از شکار بیرویه و غیرقانونی و حفاظت از تنوع زیستی به صورت جدی وارد شده و به یاری سازمان محیط زیست بشتابند.
به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: حضور امروز من در اراک به دعوت مردم اراک و به جهت پاسخگویی به تجمعاتی است که هر شنبه در مرکز شهر برای اعتراض به آلودگی هوای اراک برگزار شده است.
وی با بیان اینکه بنده در هفته دوم این تجمعات، گزارش آن را به ریاست جمهوری انتقال دادم، افزود: رییس جمهور تاکید داشت که باید هر چه سریعتر به این موضوع مهم رسیدگی شود چراکه مطالبه بر حق مردم است و قطعا رسیدگی خواهد شد چراکه موضوع محیط زیست از اولویتهای دولت تدبیر و امید است.
ابتکار با تشکر از مردم اراک که در نهایت آرامش اعتراض خود را به گوش مردم رساندند در خصوص برنامه های انجام شده امروز گفت: برنامه و طرح ها مرور شد و برنامههایی که باید به سرعت انجام شود مشخص شد و تصمیمات خوبی اتخاد شد.
وی در خصوص دیدار از مرکز کنترل کیفیت و پایش هوای شهر اراک عنوان کرد: این مرکز آماده است و به غیر از تجهیزات اصلی، امکانات اولیه آن تهیه و مقرر شد که به سرعت اعتبارات لازم برای تکمیل آن اختصاص یابد و همچنین موضوع کوره های آجرپزی نیز با اولویت بالا پیگیری خواهد شد و گاز مورد نیازها آنها تامین می شود؛ در خصوص ایرالکو نیز اقدامات لازم به سرعت انجام خواهد شد.
معاون رییس جمهور اضافه کرد: مباحث دیگری که مطرح شد بحث آلاینده ها و جابه جایی آند سازی بود که براساس زمانبدی قابل قبول اتفاق خواهد افتاد و تمام تلاش ما این است که وعده غیرقابلامکان و غیرواقعی عنوان نشود ولی در مسائلی که با سلامت مردم در ارتباط است به جد و مسوولانه برخورد خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک در دولت هشتم آماده اجرا بود، تصریح کرد: تفاهم نامه هایی در ارتباط با صنایعی مانند ایرالکو عملیاتی شده بود اما با یک وقفه مواجه شد و باعث تشدید مشکلات مردم شد.
ابتکار ادامه داد: در جلسه تالاب میقان به بحث حفاظت از این منطقه پرداخته شد و بحث شد که اگر خشک شدن تالاب ادامه یابد این سرمایه استان مرکزی از دست خواهد رفت و منشاء ریزگردها در اراک خواهد بود که تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شد.
وی خاطر نشان کرد: دولت تدبیر و امید دولتی است که نقد و پیشنهاد سازنده را خواهد پذیرفت و تلاش ما این است که فضای جامعه باز شود تا افراد نظرات خود را مطرح کنند. امروز سیاست دولت این است که برای بهبود زندگی مردم گام بردارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست بر استفاده از نظر تشکل های مردمی تاکید کرد و گفت: کاملا به بحث شوراها و حضور آنها در جلسات اعتقاد داریم چراکه از ارکان مهم جامعه مدنی و مردم سالاری هستند و قطعا سرمایه بزرگ اجتماعی ما NGO ها هستند و امید است که شاهد رشد و توسعه آنها در همه زمینه ها باشیم.
وی با اشاره به آغاز به کار استاندار جدید مرکزی و دولت، خواستار توقف تجمعات مردمی در اعتراض به شرایط آلودگی هوای اراک شد و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص امواج و پارازیت ها گفت: در این خصوص در شورای شهر تهران مصوبه ای در نظر گرفته شد که همه دکل های امواج شهر ساماندهی شوند. براین اساس دکل ها سازه محسوب می شوند تا برای ایجاد آنها مجوز و پروانه اخذ شود؛ از این طریق می توان مشکلات این حوزه را کنترل کرد. ما اعتقاد داریم که امواج باید در حد استاندارد باشد و به صورت کلی معتقدم که هر فعالیتی که شکل می گیرد باید در چارچوب استاندارد انجام شود.
ابتکار در ادامه گفت: از تشکل ها و اصحاب رسانه می خواهم که در حوزه کنترل شکاربی رویه و غیرقانونی و حفاظت از تنوع زیستی به صورت جدی وارد شده و به کمک سازمان محیط زیست بشتابند.
وی افزود: آموزش و حساس سازی جوامع محلی و استفاده از همیاران محیط زیست به عنوان یکی از سیاستهای سازمان نیز در این بخش مثمرثمر خواهد بود.
وی در خصوص مدیریت پسماند در شهر اراک گفت: محیط زیست در بحث پسماند خانگی ضوابط و نظارت عالیه را اعمال می کند اما وظیفه اصلی در این بخش و اجرای برنامه جامع مدیریت پسماند برعهده شورای شهر است که در قالب تصویب برنامه جامع اقدام کند و شهرداری مصوبه مربوطه را اجرا کند.
رییس سازمان محیط زیست کشور در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره کیفیت بنزین یورو۴ تولید شده در استان، گفت: در حال حاضر در مرحله اول تولید بنزین یورو۴ هستیم و ایراداتی هم ممکن اتفاق بیفتد. ما مطلع هستیم که سوختی که در پالایشگاه شازند تولید می شود دقیقا یورو۴ نیست ولی سوختی که تولید می شود قطعا از وضعیت گذشته بهتر است و به سمت اجرای استانداردها حرکت می شود. سازمان نظارت، تاکیدات و پیگیری های خودش را در این رابطه انجام خواهد داد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک با سرعت کافی انجام نشده و از ۳۰۰ میلیارد تومانی که برای این طرح در نظر گرفته شده تنها ۳۰ میلیارد آن تخصیص داده شده است، اظهار کرد: امروز برنامه تکمیل مرکز پایش و گازرسانی به کوره های آجرپزی در اراک قطعی شد و در خصوص مابقی برنامهها دستگاهها پیگیر اعتبار باشند.
وی خاطرنشان کرد: دولت در شرایط خوبی کشور را تحویل نگرفته است و با کمبود اعتبار به ویژه اعتبار عمرانی مواجه است. قطعا نمی توان برنامه هایی که مدت ها تعطیل بوده ظرف دو ماه اجرایی کرد.