مکاتبات متعددی در این زمینه با وزارت نیرو داشته ام که باید حق آبه این سدها و سهم زیست محیطی آنها رهاسازی شود اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته و امروز شاهد هجوم ریزگردها در این منطقه هستیم.
به گزارش زیست آنلاین فرج الله عارفی افزود: سدسازی بی رویه و غیرکارشناسی در بالادست هلیل رود که یکی از اصلی ترین منابع تامین کننده آب تالاب جازموریان است، باعث شده امروز شاهد خشک شدن این تالاب باشیم.
وی تاکید کرد: وزارت نیرو باید نسبت به رهاسازی سهم زیست محیطی آب سدهای بالا دست رودخانه هلیل رود اقدام کند. عارفی بیان کرد: مکاتبات متعددی در این زمینه با وزارت نیرو داشته ام که باید حق آبه این سدها و سهم زیست محیطی آنها رهاسازی شود اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته و امروز شاهد هجوم ریزگردها در این منطقه هستیم. وی گفت: چهار سد و ۲۴ آب بند در بالادست هلیل رود احداث و مانع رسیدن آب به تالاب جازموریان شده است در حالی که نباید برای آباد کردن یک منطقه، حوزه دیگری را در معرض نابودی قرار داد. نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خشک شدن تالاب جازموریان که روزی اصلی ترین مرتع برای تامین علوفه دام های بخشی از نقاط سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بود، امروز تهدیدی برای مزارع کشاورزی جنوب کرمان است و با وزش باد در آینده شاهد انتقال نمک به این اراضی خواهیم بود. وی با اشاره به این که پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: باید از اکنون با انجام کار کارشناسی چاره ای برای رفع این مشکل زیست محیطی اندیشیده شود. رودخانه هلیل رود در حوزه شهرستان جیرفت در استان کرمان در جنوب شرقی ایران قرار دارد که سد جیرفت و بافت بر این رودخانه بسته شده است؛ بخشی از آب این رودخانه به تالاب جازموریان سرازیر می شود. به عقیده کارشناسان محیط زیست، رعایت نشدن حق السهم آب تالاب جازموریان از رودخانه های هلیل رود و بمپور به دلیل احداث سد در بالادست این تالاب و ساخت سدهای کوچک آبخیزداری در جنوب کرمان، سبب وقوع خشکسالی در این اکوسیستم منطقه ای شده و آن را به کانونی برای پدیده ریزگردها در جنوب شرق کشور تبدیل کرده است. پدیده ریزگردها در نخستین روز هفته جاری (شنبه) آسمان شهرستان های جنوبی کرمان را فرا گرفت. http://www.irna.ir/fa/News/۸۱۵۳۲۸۲۱https://zistonline.com/vdcgyx93.ak9zz4prra.html