رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به دنبال برنامه سفر یکروزه خود به استان همدان در همایش ملی شهر سبز پایدار حضور یافت.
معصومه ابتکار در بخشی از سخنانش در آئین افتتاحیه این همایش با تأکید بر ضرورت نگاه همهجانبه برای صیانت از محیط زیست گفت: در بحث اقتصاد سبز علاوه بر افزایش ارزشافزوده و اشتغال برای ارتقای شاخصهای زیستمحیطی نیز گام برداشته میشود.
وی با اشاره به ضرورت هماهنگی بین دستگاههای اجرایی برای رفع آلایندههای محیط زیستی افزود: ۱۶ دستگاه اجرایی برای مباحث زیستمحیطی در کشور تلاش میکنند به طوریکه دولت به دنبال ارتقای کیفیت زیستمحیطی در شهرها است.
ابتکار با بیان اینکه ۱۶ دستگاه اجرایی در کنار هم با یک ساز و کار قوی و کارآمد تلاش میکنند کیفیت شهر را ارتقاء دهند، تصریح کرد: درآمدهای پایدار برای شهرها بوده که باید بتوانند درآمدها را به صورت پایدار مدیریت کنند و نباید شهرها را بفروشند که در کلانشهرها سبب ناپایداری بیشتر، تراکم و مشکلات زیست محیطی میشود.
وی با بیان اینکه دو شهر از جمهوری اسلامی ایران را به عنوان پایلوت جهانی معرفی کردیم، عنوان کرد: ابتدا شهر همدان جایگاه شهر سبز پایدار را به عنوان پایلوت و نمونه در جهان اسلام به دست آورد که باید بتوان با برنامهریزی، سیاستگذاری خوب، همکاری شورای شهر و شهرداری و همه دستگاههای اجرایی به این اهداف دست پیدا کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه قزوین پایلوت جهانی شکوفایی شهرهای جهانی شده که اهدافی را برای شکوفایی شهری دنبال میکند، تصریح کرد: دو شهر جهانی با ملاکهای زیستمحیطی و پایداری محیط زیستی در ایران انتخاب شده که نشان میدهد جایگاه کشور ما و گامهایی که در مدیریت شهری برداشته میشود، خوب است و توجه خوبی صورت گرفته است.
گفتنی است؛ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور پس از اتمام سخنرانی، نخستین نشان شهر سبز پایدار جهان اسلام در همدان را رونمایی کرد.
با حضور ابتکار انجام گرفت؛ رونمایی از دستگاه «کنترلر تالاب» ساخته مخترع همدانی
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه سفر یک روزه خود به استان همدان در حاشیه همایش ملی شهر سبز پایدار از دستگاه کنترلر تالاب ساخته مخترع همدانی، امیرعباس اقبالپور کارشناس تکنولوژی محیط زیست رونمایی شد.
دستگاه پردازشگر تالابی یک دستگاه محیط زیستی در جهت کنترل و حفاظت است، وظیفه این دستگاه پردازش تالابهاست، این دستگاه در مرکز تالاب شناور مستقر میشود و قسمت بسیار کمی از دستگاه در سطح آب در معرض رویت قرار میگیرد.
این دستگاه کلیه پارامترهای حیاتی تالاب را که حاکی از سلامت و یا عدم سلامت آن است را کنترل و ثبت میکند و به صورت لحظهای مخابره میکند که قبل از وقوع هر آسیبی به تالاب میتوان وضعیت آن با خبر بود تا تصمیمات مناسب اتخاذ شود.
کنترل، ثبت و ارسال میزان BOD، COD، PH آب تالاب، دمای هوا، دمای آب، عوامل آلودگی تالابها و تعیین حد مجاز پارامترهای موجود و ارسال پیام هشدار از جمله کاربردهای این دستگاه است.
پایش آنلاین و لحظه به لحظه تالاب، کاهش خطای انسانی آنالیز کردن، آنالیز و پردازش دقیق و پیشرفته با هزارم درصد دقت، قابلیت گزارشگیری، ساخت و تهیه پرونده الکترونیک تالاب و سنجش و مقایسه شرایط و همخوانی دستگاه با محیط طبیعی خود بدون کوچکترین تداخل به چرخه تالاب از مزایای این دستگاه محسوب میشود.
همزمان با برگزاری همایش ملی شهر سبز پایدار نخستین نشان شهر سبز پایدار جهان اسلام در همدان از این دستگاه توسط معاون رئیس جمهور رونمایی شد.
باید تکنولوژی مورد نیاز نیروگاه خورشیدی در کشور تولید شود
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در حاشیه بازدید از نیروگاه خورشیدی ۷ مگاواتی همدان در مزرعه احیایی همدان، اعلام کرد: باید تکنولوژی مورد نیاز نیروگاه خورشیدی در داخل کشور تولید شود تا از این منبع پاک انرژی بیشتر بهرهمند شویم.
معصومه ابتکار ایران را یکی از بهترین کشورهای دنیا برای تولید انرژی خورشیدی دانست و اظهار کرد: امروز با توجه به توافق پاریس برای تعیین تکلیف وضعیت محیط زیستی زمین همراهی با جامعه جهانی برای کاهش گازهای گلخانهای اهمیت ویژهای دارد.
وی تصریح کرد: بنابراین به منظور صرفهجویی در مصرف سوخت و کاهش آلودگی هوا و گازهای گلخانهای ایجاد نیروگاههای خورشیدی با جذب سرمایهگذاری خارجی در اولویت قرار گرفته است.
ابتکار عمر مفید یک نیروگاه خورشیدی را ۲۰ سال عنوان و تأکید کرد: باید شرایطی فراهم شود تا تجهیزات و پنل مورد استفاده در نیروگاه قابل بازیافت بوده و پسماندهای شیمیایی آن مورد کنترل قرار گیرد.