تاریخ انتشار :شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۲:۱۲
کد مطلب : 61689
هر هکتار از جنگل و پوشش گیاهی، توانایی جذب ۶۸ تن گردوغبار موجود در هوا را دارد؛ ۶۰ درصد اکسیژن جهان را فضاهای سبز موجود در جهان تولید می‌کنند.
سهم بی بدیل پوشش گیاهی در مقابله با ریزگردها
مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه­‌ای در هفته گذشته به مناسبت هفته درختکاری و منابع طبیعی پس از کاشت دو نهال میوه در بیانات خود با اشاره به اهمیت فضای سبز و پوشش گیاهی تاکید داشتند مسئولان بخش جنگلها، مراتع و زمینهای کشاورزی باید اهمیت زیادی برای کار خود قائل باشند و در حفظ این ثروت عظیم ملی تلاش کنند.

یکی از نکات اصلی که مقام معظم رهبری بدان اشاره داشتند این بود بسیاری از عوارض ناشی از ریزگردها و آلودگی هوا و ناسالم بودن هوای شهرها به‌دلیل کمبود پوشش گیاهی است و با توجه به موقعیت اقلیمی و گستردگی مناطق کویری در کشور، حفظ پوشش گیاهی اهمیت مضاعف دارد.

پژوهشهای علمی که در این باره صورت گرفته است نیز نشان از آن است که پوشش گیاهی درختان و جنگلها از عوامل مبارزه با آلودگی هوا هستند؛ بر اساس این مطالعات، جنگلها با جذب و رسوب گردها و ذره‌ها در خود جلوی آلودگی هوا را می‌گیرند؛ هر هکتار از جنگل می‌تواند ۶۸ تن گرد و غبار را در خود نگه دارد و بدین سان مقدار زیادی از باکتری‌ها و میکروبهای موجود در هوا را در خود رسوب دهد.

از سویی دیگر، جنگلها با جذب گاز دی‌اکسید کربن و تولید اکسیژن، هوا را پاک و سالم کرده و از گرم شدن زمین و پیامدهای دیگر گاز دی اکسیدکربن جلوگیری می‌کنند؛ هر هکتار جنگل می‌تواند ۱۰ تن اکسیژن تولید کند که برآورنده‌ نیاز ۱۰ نفر در طول یک سال است.

بر اساس یافته­‌های تحقیقاتی ۶۰ درصد اکسیژن جهان را فضای سبز تولید می‌کنند؛ جنگلها با جذب بخشی از گرمای خورشید در تابستان و در نتیجه کم شدن گرمای زمین و مانع شدن از دست رفتن حرارت زمین در تابستان، سبب معتدل شدن آب و هوا می‌شوند.

کاهش سر‌و‌صداهای نشأت گرفته از ازدیاد جمعیت و انواع ماشین‌آلات از دیگر سودمندیهای پوششهای گیاهی و جنگلها است؛ بارانهای مداوم و پیوسته سبب می‌شود قطره‌های آب جمع شده، بهم پیوسته و به جریان‌های کوچک آب تبدیل شوند و با بهم پیوستن این جریان‌ها، نهرها، و رودها پر آب شده و به سیلهای ویرانگر مبدل شوند.

درختان جنگلی با شاخ، برگ و تنه خود از فشار آب‌ها بر خاک می‌کاهند و از راه افتادن سیل‌ها جلوگیری می‌کنند و نیز از طریق منافذی که در کنار ریشه‌هایشان قرار دارد، بخشی از نزولات آسمانی را به منابع طبیعی زیرزمینی هدایت و آنها را تغذیه و غنی می‌کنند و بدین‌سان علاوه بر مانع شدن طغیان رودخانه‌ها سبب انبار آب‌ها در منابع طبیعی زیرزمینی می‌شوند و نیز جلوی شست و شوی خاک‌ها را می‌گیرند و به همان سان که با ریشه‌هایشان خاک را حفظ می‌کنند و به دلیل معتدل بودن هوای درون جنگل، تبخیر در آن اندک است و به همین دلیل است که خطر خشک شدن خاک که زمینه فرسایش آن است از بین می‌رود.

افزون بر این، پوشش گیاهی و جنگلها از زیبا‌ترین جلوه‌ها و دل‌انگیز‌ترین صحنه‌های طبیعت است که در جسم و جان آدمیان نشاط می‌آفریند و مسکن امنی برای انواع جانوران و حیات وحش است و در صنعت، اقتصاد و تولید انرژی سودهای فراوانی دارد.

https://zistonline.com/vdcjhmem.uqevozsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما