معاون خدمات شهری شهرداری تهران ضمن تاکید بر ضرورت توجه به بازیافت پسماند و تولید انرژی از آن، از انجام مقدمات لازم برای ساخت کارخانه زبالهسوز با ظرفیت تولید روزانه ۵۰ مگاوات برق خبر داد.
منصور باقرصاد روز گذشته( یک شنبه) پس از بازید خبرنگاران از وضعیت خشکیده شدن شیرابه مرکز بازیافت آرادکوه تهران به بیان برخی مطالب درخصوص بازیافت پسماندهای تهران پرداخت.
باقرصاد با اشاره به اینکه روزانه حدود هشت هزار تن پسماند عادی در تهران تولید و به مراکز دفع و بازیافت پسماند منتقل میشود گفت: مرکز بازیافت پسماند آرادکوه، دائرهالمعارف علوم جهت تبدیل مواد تهدیدآمیز به فرصت میباشد.
قائم مقام معاونت خدمات شهری و سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در ادامه باتاکید بر ضرورت ایجاد کارخانههای تولید انرژی از پسماند گفت: جهت راهاندازی کارخانه تولید انرژی با ظرفیت سوخت ۳هزار و دویست تن و تولید روزانه ۵۰مگاوات برق، کارشناسیهای لازم انجام شده به زودی شاهد عقد قرارداد این کارخانه خواهیم بود. وی گفت: در حال حاضر ظرفیت دستگاه سوخت زباله آرادکوه روزانه ۲۰۰تن میباشد.
وی در خصوص وضعیت شیرآبه پسماند در مرکز آراد نیز گفت: روزانه حدود ۲۰۰متر مکعب شیرابه در کارخانه تسویه و با فرآیندهای لازم برای استفاده در مصارف کشاورزی آماده میشود.
باقرصاد همچنین از تولید روزانه ۲۰ مگاوات برق از استحصال گازهای پسماندهای دفن شده در این مرکز خبر داد.
قائممقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در ادامه صحبتهای خود گفت: در آینده نزدیک بازسازی خطوط پردازش را خواهیم داشت و بر اثر آن بازیافت بیشتری را در این مرکز شاهد خواهیم بود و قادرخواهیم بود حجم بیشتری از زباله تر را بازیافت کنیم.
وی در درخواستی از شهروندان گقت: شیرابه موجود در این مرکز از مبدا و همین زبالههای خانگی و داخل شهر به مرکز پسماند منتقل میشود. ما در حدود دو و نیم میلیون خانواده در تهران داریم که اگر هر یک فقط نیم لیتر آب و مایعات در زباله خود ریخته و به مرکز پسماند ارسال شود، با حجم زیادی از شیرآبه زباله مواجه خواهیم شد. این در حالی است که هر لیتر شیرآبه میتواند یک درخت را بخشکاند و شهروندان میتوانند با قدری توجه، از تولید چنین حجمی از شیرابه در تهران جلوگیری کنند.
باقرصاد همچنین به تولید روزانه بالغ بر ۱۲۰هزار متر مکعب نخاله و زباله ساختمانی در تهران اشاره کرد و از اقدامات انجام شده برای راهاندازی کارخانه بازیافت نخالههای ساختمانی و تولید مصالح ساختمانی توسط شهرداری تهران و با مشارکت بخش خصوصی خبر داد.
وی در پایان بر ضرورت همکاری و توجه مردم و مشارکت شهروندان برای کاهش تولید پسماند و تلاش جهت بازیافت زباله از مبدا تاکید کرد.