برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که در سال ۲۰۱۶ میلادی ظرفیت منابع تجدیدپذیر انرژی در سراسر جهان ۱۳۸.۵ گیگاوات افزایش یافته و رکورد جدیدی را ثبت کرده است؛ با این حال چالش های زیادی پیش روی استفاده از این انرژی وجود دارد
باد و خورشید منابع اصلی تولید انرژی تجدیدپذیر هستند و ۷۵ گیگاوات از این افزایش ظرفیت، ناشی از تحصیل انرژی خورشید است. این افزایش ظرفیت انرژی پاک موجب کاهش دی اکسید کربن تولیدشده در زمین به میزان ۱.۷ گیگا تن شده است.
با وجود این افزایش ظرفیت و روند رو به رشد استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر، هنوز هم چالشهای بسیاری وجود دارد. برای مثال در حال حاضر تنها ۱۱.۳ درصد از الکتریسیته مورد استفاده در جهان از منابع تجدیدپذیر تامین میشود.
یکی از چالشهای استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی در مقیاس وسیع، فقدان فناوری لازم برای ذخیرهسازی این میزان انرژی است؛ بنابراین نیروگاههای فسیلی همچنان به عنوان بخشی از دورنمای انرژی جایگاه خود را حفظ میکنند.
علاوه بر این شبکههای توزیع موجود بر اساس انرژیهای فسیلی طراحی و ساخته شدهاند و انعطافپذیری لازم را برای سازگاری با تغییرات آب و هوا و تغییر میزان انرژی ورودی به شبکه ندارند. بنابراین صرفنظر از میزان انرژی به دست آمده از خورشید و باد، هنوز امکان دسترسی عمومی به این انرژی ها وجود ندارد.
بر اساس این گزارش در مجموع حدود ۴۱.۶ میلیارد دلار برای طراحی و ساخت فناوریهایی همچون ابزارهای اندازهگیری هوشمند و تجهیزات ذخیرهسازی انرژی، سرمایهگذاری شده است تا حداقل بخشی از این چالشها حل شود. علاوه بر این، اجرای پروژههای هیبریدی به منظور ترکیب دو نوع انرژی تجدیدپذیر به عنوان یک راهحل جایگزین، روند رو به رشدی را طی میکند.