تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۰۳
کد مطلب : 6203
معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: برای داشتن منابع طبیعی قدرتمند، باید مدیریت منابع طبیعی فرابخشی شود.
معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها: مدیریت منابع طبیعی فرابخشی شود/ سند ملی آب کشور اصلاح شود
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا، مهندس پرویز گرشاسبی در مراسم تودیع رییس پیشین و معارفه رییس جدید سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، اظهار کرد: تا زمانی که برنامه‌ریزی منابع طبیعی به صورت بخشی باشد، منابع طبیعی و محیط زیست همیشه قربانی بخش‌های دیگر شده و توجه به بخش اقتصادی خواهد بود.

 

وی ادامه داد: توجه به انسجام سازمانی منابع طبیعی نیز نباید دولتی محور باشد و سازمان جنگل‌ها و وزارت جهاد کشاورزی باید از پتانسیل تمام دستگاه‌ها و مردم استفاده کنند، چرا که مشارکت تنها به معنای فعالیت صرف بخش مردمی نبوده و سایر دستگاه‌ها نیز باید با آنها همکاری کنند.

 

گرشاسبی حل فرآیند مالی و اداری را از دیگر اقدامات مهم در دوره جدید ریاست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری دانست و گفت: باید صندوق حمایت از منابع طبیعی و محیط زیست ایجاد شود. البته نه از جنس صندوق‌های فعلی؛ بلکه صندوقی که دلسوزان منابع طبیعی بتوانند دارایی‌های خود را به اشتراک بگذارند.

 

گرشاسبی تاکید کرد: اکنون در اکثر پروژه‌هایی که با مشارکت مردم و دستگاه‌های بین‌المللی به اجرا درمی‌آید، به بن‌بست مالی رسیده‌ایم. چرا که با وجود فعالیت مردم و سازمان‌های بین‌المللی، منابع مالی دولت محدود است.

 

وی با تاکید بر توجه به سرمایه‌های اجتماعی و انسانی در احیای منابع طبیعی، اظهار کرد: زمانی به فعالیت‌های دولت محور تاکید می‌کردیم و انسان را به عنوان یک عامل احیا‌کننده در نظر نمی‌گرفتیم. در صورتی که باید توجه‌مان را به سمت فعالیت‌های انسانی معطوف می‌کردیم.

 

معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: تشکیل شبکه‌های اجتماعی به این معنا نیست که می‌توان با یک نیروی کارشناس در ادارات مشکل را حل کنیم، بلکه برای تشکیل این شبکه نیازمند فارغ‌التحصیلان، نظام مهندسی و شبکه‌ای از افراد هستیم که در ارتقای آگاهی‌های منابع طبیعی فعالیت کنند.

 

 

تنها ۱۲ درصد مردم از عوارض بیابان‌زایی آگاهندگرشاسبی گفت: در گزارش چهارم کشوری که به کنوانسیون بیابان‌زایی ارسال شد، در شاخص اول آن که آگاهی‌های مردمی محسوب می‌شود، به این نتیجه رسیدیم که تنها ۱۲ درصد مردم از عوارض بیابان‌زایی، تخریب سرزمین و سیلاب‌ها آگاه هستند و این در حالیست که این میزان در سایر کشورهای جهان ۲۳ درصد بوده و باید تا سال ۲۰۱۸ به ۲۸ درصد برسد.

 

وی همچنین توجه به تحقیقات کاربردی انسان محور را بسیار مهم دانست و افزود: عمدتا تحقیقات انجام شده در حوزه منابع طبیعی، فیزیکی هستند و نقش انسان در آنها بسیار کمرنگ است.

 

 

سند ملی آب کشور اصلاح شودمعاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه سند ملی آب کشور باید اصلاح شود، افزود: نقش منابع طبیعی در ۸۵ درصد از حوضه‌های آبخیز کشور که شامل اراضی ملی، جنگل‌ها، مراتع و بیابان‌ها می‌شود، بسیار موثر است و با احیای منابع طبیعی می‌توان تا حد بسیاری آب تولید کرد.

 

انتهای پیام

https://zistonline.com/vdcc.xqea2bqi1la82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما