رییس سابق سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: واگذاری عرصههای منابع طبیعی برای طرح توسعه کشاورزی از دو میلیون هکتار به ۷۵ هزار هکتار طی ۲.۵ سال کاهش یافت.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا، علیرضا اورنگی در مراسم تودیع خود و معارفه رییس جدید سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، اظهار کرد: مدیریت پایدار منابع طبیعی بسیار سخت و دشوار است، چرا که در حال حاضر منابع طبیعی کشور ما به طور فزایندهای بر اثر بهرهبرداریها از نظر عرصه و کیفیت افت پیدا کرده است.
وی ادامه داد: به همین دلیل نیازمند اقدامات فوری برای قانونگذاری در زمینه احیا، کاهش فرسایش، ترسیب کربن و افزایش پوشش انجام شد. اما به طور کلی میتوان گفت که پتانسیل این منابع در حال کاهش است.
رییس سابق سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه اقدام عاجل برای جلوگیری از روند تخریب منابع طبیعی در کشور معکوسسازی روند تخریب سرزمین است، افزود: روند تخریب سرزمین دلیل فقر مردم جوامع محلی و روستایی و عدم امنیت غذایی را دامن میزند.
اورنگی ادامه داد: در حال حاضر میزان پایبندی جوامع محلی به حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست معیاری برای ارزیابی رشد جوامع به شمار میرود که با توجه به محدودیت منابع طبیعی، باید به معیشت جایگزین جوامع محلی توجه شود.
وی با بیان اینکه باید برای مدیریت منابع طبیعی همه دستاندرکاران در بخشهای دولتی و غیردولتی از جمله تعاونیها و سازمانهای مردمنهاد باید با یکدیگر همکاری کنند، افزود: بدون یک سیستم یکپارچه نمیتوان کاری را از پیش برد و باید رویکردی اتخاذ کرد که از خرد همه دستاندرکاران استفاده شود.
رییس سابق سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکید کرد: علیرغم وضعیت موجود سرزمین ایران، هنوز ویژگیها، فرصتها و مزایای بسیاری وجود دارد که امید احیای منابع طبیعی را متصور میسازد.
اورنگی ادامه داد: میتوان با تقویت عزم ملی و ارتقای فرهنگ منابع طبیعی و افزایش سطح آگاهیهای مردمی کاری کرد تا پایداری و حفظ منابع طبیعی در اولویت کاری دولتمردان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مراتع کشور بهترین عامل برای جذب آب هستند، افزود: فرسایش خاک در اراضی فاقد پوشش ۱۰۰ برابر بیشتر از اراضی با پوشش گیاهی در همان مکان است.