تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۲۰
کد مطلب : 63168
مخترع ایرانی از ساخت نوعی چسب با پایه گیاهی به عنوان جایگزین مالچ نفتی برای حل معضل گردوغبار شهری خبر داد.
چسب گیاهی راه حل مخترع ایرانی برای معضل گردوغبار
خلیل نظری گفت: ماده یادشده چسبی با پایه گیاهی (به اسم اختصاری HL) مناسب حل معضل ریزگردهای شهری و جایگزینی برای مالچ نفتی و حل بحران گرد و غبار و ریزگردهای شهری به شمار می آید. 
وی افزود: امروزه برای مقابله با پدیده هجوم ریزگرد از روش پاشیدن مالچ نفتی روی اراضی مستعد گرد و غبارزایی استفاده می شود. مالچ نفتی ماده‌ای است که از پسماند‌های نفت خام در برج تقطیر پالایشگاه‌ها به دست می‌آید. 
نظری ادامه داد: این ماده به صورت لایه نازک و قابل انعطاف روی تپه‌های ماسه‌ای پاشیده شده و موجب تثبیت موقت این تپه‌ها می‌شود. اما مالچ نفتی علاوه بر این که گران و باارزش است، زمین را سیاه می کند، بدبو است و حرارت منطقه را بالا می برد و باعث می شود بادهای آن منطقه گرم و بدبو باشد. همچنین باعث نابودی موجودات و گیاهان و تخریب شدید محیط زیست می شود. 
این کارشناس شیمی تاکید کرد: اما ماده اختراعی حاضر یک ماده جدید گیاهی جایگزین مالچ نفتی برای پاشیدن روی اراضی شن خیز و حل معضل گرد و غبار و شن های روان شهرهاست که بر پایه مواد کاملا گیاهی ساخته و فراوری و در تمام انواع خاک و شن ها در تونل باد شده و نتیجه مطلوب داشته است.
وی افزود: این اختراع در رویداد علمی اینپکس ۲۰۱۷/INPEX، توانست مدال افتحار/ Merit Award را کسب کند. 
 رویداد علمی اینپکس/INPEX (Invention and New Product Exposition بزرگ ترین نمایشگاه اختراعات است که هر ساله در ماه ژوئن (خرداد/تیر) توسط گروه اینونت هلپ/Inventhelp در شهر پیتزبورگ ایالت پنسیلوانیای آمریکا برگزار می شود. 
در این نمایشگاه اختراعات که امسال ۱۳ تا ۱۵ ژوئن (۲۳ تا ۲۵ خرداد) برگزار شد، همچنین رقابت بین مخترعان در دو سطح ملی و بین المللی، برگزاری سمینار و کارگاه های آموزشی برای تجار حاضر و مخترعان نیز صورت می گیرد.
به گفته نظری، استفاده از ماده جدید به عنوان جایگزین مالچ نفتی برای مقابله با پدیده ریزگردها این مزایا را دارد؛ گیاهی بوده و کاملا سازگار با محیط زیست، قیمت آن از مالچ نفت ارزان تر، در برابر باد و شرایط جوی و UV مقاوم، در هنگام پاشیدن خنک بوده به حشرات و موجودات زنده محیط آسیب نمی رساند، بی بو و بی رنگ است، آب های زیرزمینی را آلوده نمی کند و اشتعال پذیر نیست.

 

منبع: ایرنا

https://zistonline.com/vdcdjf09.yt0s96a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما