آژانس سازمان ملل (یونسکو) تاکید کرد: کشورهایی که دارای صخرههای مرجانی هستند باید برای مقابله با تغییرات اقلیمی بیشتر تلاش کنند.
طی تصمیم گیریهای انجام گرفته در کمیته میراث جهانی یونسکو کشورهایی که مسئولیت حفظ صخرههای مرجانی ذکر شده در فهرست میراث جهانی سازمان ملل را بر عهده دارند باید جهت اتخاذ اهداف مقابله با معضل تغییرات اقلیمی بیشتر تلاش کنند.
این کشورها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای به سطحی که مانع از افزایش بیش از ۱.۵ درجه سانتیگرادی دمای جهان شود اقدام کنند.
تاکنون بسیاری از کشورها مسئولیتشان را در مورد چنین صخرههایی شرح دادهاند که نشان دهنده نیاز آنان به حفظ این صخرهها از تهدیدات بومی همچون آلودگی آب و صید بیرویه بوده است. اما در فاصله سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ صخرههای موجود در تمامی مناطق اصلی صخرهای به پدیده سفید شدگی دچار شدهاند و بسیاری از مرجانها در شدیدترین مورد جهانی پدیده سفید شدگی که تاکنون به ثبت رسیده از بین رفتهاند.
به گزارش روزنامه گاردین، با این حال برخی از کشورهای دارای صخرههای مرجانی در جهت مقابله با تغییرات اقلیمی طبق اهداف تعیین شده مشارکت نداشتهاند.
استرالیا که مسئولیت حفظ بزرگترین سیستم صخره مرجانی در جهان را بر عهده دارد اهدافی را برای مقابله با تغییرات اقلیمی و کنترل انتشار گازهای گلخانهای و متعاقب آن کنترل افزایش دمای جهان تعیین کرده اما با این حال هیچ سیاستی را برای کمک به تحقق این اهداف ارائه نکرده است.