تاریخ انتشار :سه شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۳۰
کد مطلب : 63436
دبیر کمیسیون آموزش انجمن سنگ ایران گفت: اگر با همین سرعت فعلی از چوب به عنوان مصالح و کاغذ استفاده کنیم نهایتاً تا ۴۰ سال دیگر تمام جنگل‌های دنیا نابود می‌شوند.
 دبیر کمیسیون آموزش انجمن سنگ ایران با اشاره به این که اوّلین مصالح مورد استفادهٔ بشر سنگ بوده و پیش‌بینی می‌شود آخرین متریال مورد استفاده نیز سنگ باشد، گفت: برآوردها نشان می‌دهند که اگر با همین سرعت فعلی از چوب به عنوان مصالح و کاغذ استفاده کنیم نهایتاً تا چهل سال دیگر تمام جنگل‌های دنیا نابود می‌شوند و ذخایر نفت نیز به عنوان یک منبع فسیلی تقریباً یکصد سال دیگر به پایان می‌رسد.

حسین جعفریان افزود: طبق تحقیقات انجمن معماران آمریکا، ۷درصد پوستهٔ زمین را سنگ ساختمانی قابل برداشت تشکیل می‌دهد که اگر با همین سرعت کنونی از آن استفاده شود، هشت میلیون و پانصد هزار سال دیگر سنگ ساختمانی خواهیم داشت.

دبیر کمیسیون آموزش انجمن سنگ ایران گفت: در دنیای امروزی بحث محیط‌زیست بسیار جدّی است و همه می‌دانیم سنگ در شرایط فعلی دارای محدودیت‌ها و نواقص زیادی مانند انتقال انرژی (سرمایش و گرمایش)، وزن و مسائل مهندسی است؛ و این محدودیت‌ها قطعاً راه‌حل‌های معمارانه دارد که نیازمند ارتباط تنگاتنگ جامعهٔ معماری و فعالان صنعت سنگ است.

جعفریان افزود: ما معتقدیم سنگ باید به‌جا، به اندازهٔ زیبا و با توجّه به کاربری‌اش استفاده شود و فکر می‌کنم صرفاً معماران صلاحیت اظهارنظر در این زمینه را دارند.

وی با اشاره به این که خروجی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی دنیا به سوی ثروت‌آفرینی و حلّ معضلات جامعه رفته است، گفت: متأسفانه برای ارتباط بین جامعهٔ معماری و فعالان صنعت سنگ با موانعی روبرو هستیم. مثلاً دوستان در صنعت سنگ معتقدند جامعهٔ معماری اهل تئوری هستند و با اجرا آشنا نیستند. از سوی دیگر در جامعهٔ معماری با معمارانی که با صنعت در ارتباط هستند، برچسب بازاری بودن و غیرحرفه‌ای بودن را می‌زنند.

دبیر کمیسیون آموزش انجمن سنگ ایران گفت: درحال‌حاضر در دانشکده‌های فنّی و مهندسی در مقاطع مختلف تحصیلی، پایان‌نامه‌ها و تحقیقات زیادی انجام شده و به صورت مکتوب وجود دارد که متأسفانه صرفاً در کتابخانه‌های دانشکده‌ها نگهداری می‌شوند و با کمال تأسف، نه خود پژوهشگر و نه جامعهٔ حرفه‌ای ار آن هیچ استفاده‌ای نمی‌کنند و در برخی موارد حتّی از آن اطّلاع ندارند. این در حالی است که در دنیا معمولاً تحقیقات دانشگاهی باید معضلی از جامعه را حل کنند.

حسین جعفریان گفت: همان‌طور که فرش، موسیقی، پسته و خاویار ایران در دنیا مشهور است و از مردم عادی تا بازرگانان همگی این محصولات را می‌شناسند، سنگ و صنعت سنگ ایران در دنیا شناخته شده است به طوری که حتّی چین که بیشترین صادرات را به کشورهای دنیا دارد، از ایران سنگ وارد می‌کند.

دبیر کمیسیون آموزش سنگ ایران با گرامیداشت یاد و خاطرهٔ استاد هوشنگ سیحون که آرامگاه نادر را در مشهد با فلسفهٔ زیبایی طرّاحی کرده و استاد ابوالحسن صدیقی که اروپاییان ایشان را به نام میکل‌آنژ شرق می‌شناسند و طراح مجسمهٔ فردوسی در تهران هستند، گفت: در انجمن سنگ ایران با همکاری انجمن علمی معماری و شهرسازی ایران از سال گذشته جایزهٔ سالانهٔ سنگ و طرح پایه‌ریزی شده است. این جایزه به معماری که از سنگ بهترین استفاده را کرده است، تعلق می‌گیرد.

حسن جعفریان افزود: در سال ۱۳۹۵ این جایزه به دلیل طراحی پروژهٔ فرمانیه شرکت مهندسین مشاور زندیگان به آقای مهندس محمدرضا نیکبخت تعلق گرفته است.

سمینار «متریال: رفتار و فرم» با حضور جمع زیادی از اهالی حرفه معماری، فعالان صنعت سنگ و دانشجویان رشته‌های مرتبط با همت کانون معماران معاصر، انجمن سنگ ایران و مؤسسه روشان روز در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد.

 

منبع: مهر

 

https://zistonline.com/vdcb0ab0.rhbffpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما