رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:متاسفانه خیلی از مقامات کشور هنوز تشخیص نداده اند که مسئله بحران آب چقدر جدی است، برنامه ششم به دنبال افزایش بهره وری آب کشاورزی است ولی اگر این برنامه با همین بهره وری بخواهد اجرایی شود بر بحران آب می افزاید.
به گزارش زیست آنلاین، عیسی کلانتری در یک برنامه رادیویی گفت: برنامه ششم توسعه با همین بهره وری اگر بخواهد اجرایی شود حداقل ۳۵ میلیارد مترمکعب آب جدید می خواهیم در حالیکه الان چیزی در حدود ۵۰ میلیارد مترمکعب اضافهتر از ظرفیت در سال مصرف میکنیم.
وی با بیان اینکه با نگاه توسعه متوازن و پایدار به مسایل موجود در محیط زیست نگاه میکنیم، تصریح کرد: محیط زیست علاوه بر اینکه موظف است بهبود زیستی را در سیاستهایش در نظر بگیرد باید توسعه کشور مدنظر قرار دهد و باید این دو توأمان در یک مسیر باشند وگرنه جامعه بهطور کل رضایتی از ما نخواهد داشت.
کلانتری با اشاره به تضادهایی که ممکن است در نگاه توسعه متوازن و پایدار در حفاظت از محیط زیست پیش بیاید، گفت: شاید اختلافات جزئی در روشهای اجرایی داشته باشیم ولی کلیات مسایل، توسعه متوازن و پایدار در کشور است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر عدم صدور جواز احداث کارخانجات تولید فولاد در داخل کشوراظهارکرد: با هماهنگی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام دادیم به هیچ وجه اجازه احداث صنعت فولاد داخل کشور را نخواهیم داشت و همه این صنایع باید به سمت سواحل جنوبی و یا احیانا سواحل شمالی کشور بروند و لذا به صنعت فولاد از حالا به بعد اجازه احداث نخواهیم داد.
وی درباره انتقال آب از کارون به استان کرمان گفت: این طرح در حدود ۲۰ سال است که بخش خصوصی روی آن کار میکند. یکی از سیاست های وزارت نیرو تعادلبخشی سفرههای زیرزمینی است. وقتی که خاک نشست میکند منبع حفظ آب را از دست میدهیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دشت کرمان بخشی از ایران است و هر سال نشست میکند، این نشستها یعنی از دست دادن ذخیرهگاه آب زیرزمینی. یکی از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست این است که در این زمینه به وزارت نیرو کمک کند.
کلانتری با ابراز تاسف از اینکه محیط زیست در مسئله آب غفلت کرده است، گفت: بزرگترین مسئله زیست محیطی ما در کشور آب است و لذا ما به دنبال این هستیم تا به وزارت نیرو کمک کنیم سیاست های تعادل بخشی سفره های زیرزمینی را اجرایی کند.
وی در خصوص تغییراتی که در سازمان حفاظت محیط زیست داده خواهد شد،اظهارکرد: در این سازمان، پنج معاونت وجود دارد و قصد دارم یکی از این معاونتها را حذف کنم و به جای آن معاونت اجتماعی فرهنگی تشکیل دهم تا محیط زیست به داخل خانواده ها کشیده شود و ما به جای ۳۰۰۰ محیط بان ۸۰ میلیون محیط بان داشته باشیم و یکی از راههای دستیابی به این هدف، تقویت سمنها است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه آموزش و توسعه سمنها یکی از اهداف ما است،گفت: درست است که برخی از این سمنها بگونهای افراطی طرفدار محیط زیست هستند و این خیلی خوب است ولی ممکن است منافع ملی در مواردی در نظر گرفته نشود. به همین دلیل یکی از معاونتهای سازمان حفاظت محیط زیست را حذف و معاونت فرهنگی اجتماعی و زیست محیطی ایجاد میکنم که وظیفه اش کمک به افزایش آگاهی مردم در مورد محیط زیست، کمک به توسعه و آموزش سمنها است.
وی با بیان اینکه بعضی از مسایل کوچک محیط زیست را خیلی بزرگ کردیم و بعضی از مسایل خیلی بزرگ را اصلا دنبال نکردیم، متذکر شد: مهمترین مسئله در محیط زیست بحران آب در کشور است. مسئله آلودگی هوا اگر دولت بخواهد ظرف ۲۴ ساعت درست می شود و راه چاره دارد ولی مسئله آب راه چارهای ندارد.
به گزارش سایت رادیو گفت و گو، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست مشکل اصلی آب کشور را مصرف بیش از توان تجدید پذیری آب دانست و اظهارکرد: هر کاری انجام دهیم، سیستمهایمان را اصلاح کنیم و بهرهوری هایمان را به حداکثر ممکن برسانیم.