تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۲۰
کد مطلب : 64460
عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو با بیان اینکه باید برای تاثیر توافقنامه پاریس بر تغییرات اقلیمی و جلوگیری از افزایش دما همه کشورها مشارکت داشته باشند، گفت: این توافقنامه برای ما نیز محدودتهایی را به‌دنبال دارد.
«توافقنامه پاریس» محدودیتهایی را برای ایران به‌دنبال دارد
به گزارش زیست آنلاین، مجید آزادی درباره انتشار گازهای گلخانه‌ای، گرمایش زمین، تغییرات اقلیمی و توافقنامه پاریس اظهار کرد: از نظر علمی می‌گوییم که گازهای گلخانه‌ای در جهان افزایش یافته و به طور قطع تاثیراتی را به‌دنبال دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه بسیای از مناطق مختلف زراعی، کشاورزی و جنگلی تغییر یافته‌اند و عمده مشکلات پدید آمده و گازهای گلخانه‌ای، انسان ساخت است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو با بیان اینکه دیده‌بانی‌ها نشان‌دهنده گرمایش زمین است، تصریح کرد: وضعیت دما تغییر یافته و افزایش دما به‌وقوع پیوسته است که البته بخشی از دانشمندان نیز به این افزایش دما معتقدند.

آغاز تغییرات دمایی از ۱۰۰ سال قبل

به گفته آزادی، دیده‌بانی‌های مستقیم و غیرمستقیم و حتی بررسی‌های مختلف نشاندهنده رخداد گرمایش زمین است؛ این تغییرات دمایی که از ۱۰۰ سال قبل آغاز شده همچنان ادامه دارد و باید توجه شود.

وی ادامه داد: بررسیها نشان می‌دهد که علت عمده افزایش دما مربوط به افزایش گازهای گلخانه‌ای است بنابراین  تغییر کاربری اراضی و افزایش گازهای گلخانه‌‌ای مسئول اصلی گرمایش زمین هستند.

افزایش دما از ۵۰ سال قبل تاکنون

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو تصریح کرد: به طور میانگین در ۵۰ سال اخیر حدود دو درجه افزایش دما را در زمین شاهدیم که این دو درجه افزایش دما عدد بسیار بزرگی است و این روند همچنان ادامه دارد.

آزادی توضیح داد: بارشها نیز طی ۵۰ سال اخیر ۵.۵ دهم میلیمتر کاهش داشته است یعنی در هر دهه ۱.۱ دهم میلیمتر کاهش بارش صورت گرفته و به طور قطع افزایش دما و کاهش بارش رخ داده است.

وی ادامه داد: همچنین مطالعات نشان می‌دهد که از مقدار بارش برف کاسته شده و در عوض به بارش باران اضافه شده که در همین رابطه دیده‌بانی‌های ایستگاههای هواشناسی نقش بسزایی داشته‌اند.

کاهش بارشها در دهه‌های آتی

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو به کاهش بارشها در ایران و منطقه اشاره کرد و گفت: طی دهه‌های آینده ایران با کاهش ۲۰ درصدی بارشها به‌ویژه در غرب کشور مواجه خواهد شد ضمنا کشورهای سوریه، اردن، فلسطین و عراق نیز با کاهش ۳۰ درصدی بارش روبه‌رو می‌شوند.

آزادی تصریح کرد: متاسفانه بیشترین کاهش بارندگی‌های ایران در زاگرس و شمال غرب کشور رخ می‌دهد؛ افزایش بارشها نیز در منطقه جنوب شرق کشور پیش‌بینی می‌شود که البته بارشهای این منطقه از نوع سیل‌آسا خواهد بود.

وی ادامه داد: البته تغییر در الگوی بارشی ربطی به توافقنامه آب‌وهوایی ندارد و خواه ناخواه اتفاق خواهد افتاد که باید مورد لحاظ قرار گیرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و جو توضیح داد: افزایش دما غالباً در کمینه‌ها و ابتدای صبح بوده و این تغییرات را همه مردم هم احساس می‌کنند؛ باید به سهم گازهای گلخانه‌ای و انسان ساخت در افزایش دما دقت شود.

به گفته آزادی، پیش‌بینی می‌شود دمای کره زمین طی دهه‌های آینده پنج تا هفت درجه افزایش یابد و برای جلوگیری از این افزایش بروز راهکارهایی ضروری است.

وی افزود: اگر دمای کره زمین طی دهه‌های آتی هفت درجه افزایش یابد مشکلات متعددی حیات بشر را در کره زمین تهدید می‌کند بنابراین باید راهکارهای لازم برای این منظور انجام گیرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو با بیان اینکه در صورت پایبندی هم کشورها به توافقنامه آب‌وهوایی(پاریس) تا حدودی از افزایش دمای ذکر شده کاسته خواهد شد، گفت: در صورت عدم پایبندی کشورها به توافقنامه پاریس، ممکن است این افزایش پنج درجه‌ای دما به‌وقوع پیوندد اما اگر همه کشورها به توافقنامه پایبند باشند دمای کره زمین در دهه‌های آینده حدود ۱.۳ دهم درجه افزایش می‌یابد.

آزادی درباره توافقنامه پاریس اظهار کرد: در زمینه اینکه به این توافقنامه ملحق شویم یا نشویم نظری ندارم اما باید بدانیم که در آینده با چالشهایی از لحاظ آب‌وهوایی روبه‌رو هستیم.

وی معتقد است به‌طور حتم این گرمایش زمین اتفاق افتاده و در صورت عدم توجه ادامه می‌یابد؛ افزایش دما و خشکسالی انباشته شده در سالهای آینده ادامه پیدا می‌کند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو گفت: ما چه ملحق شویم و چه ملحق نشویم، افزایش دما و کاهش بارش وجود دارد البته اگر تمامی کشورها به توافقنامه‌ مشترک پایبند باشند این افزایش دما در ایران یا سایر کشورهای در معرض خطر کمتر می‌شود.

آزادی با بیان اینکه چالشهایی در آینده در حوزه اقلیم وجود دارد، گفت: پیش‌بینی می‌شود که مخاطرات جوی، اقلیمی مثل بارشهای سنگین و طوفانها و امواج گرمایی افزایش یابد؛ اگر بشر آن توافقنامه تغییرات آب‌وهوایی را در تمامی زمین رعایت کند احتمالاً  چالشهای گریبان‌گیر کشورها در حوزه تغییرات اقیلمی و افزایش دمای زمین کاهش می‌یابد.

وی افزود: در صورت توجه همه کشورهای دنیا به توافقنامه آب‌‌‌وهوایی پاریس، مشکلات اقلیمی و احتمال افزایش دمای کره زمین تا حدودی کاهش می‌یابد اما در هر حال شاهد افزایش حدود یک درجه‌ای دما خواهیم بود؛ اگر عدم پایبندی هم وجود داشته باشد به طور حتم چالشها در حوزه آب‌وهوایی تا حدودی بیشتر خواهد شد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو اظهار کرد: اگر مدیریت صحیح صورت گیرد این توافقنامه می‌تواند نوعی  فرصت باشد تا افزایش دما را مورد توجه قرار دهیم.

پیامدهای افزایش دمای کره زمین برای کشورهای جهان

 آزادی با بیان اینکه افزایش دمای زمین پیامدهای متعددی را در حوزه‌های مختلف به‌دنبال دارد، گفت: به‌طور حتم افزایش دما در بروز مشکلات، بیماریها، بهداشت، منابع آبی و کشاورزی اثرگذار خواهد بود.

وی بیشترین سهم انتشار گازهای گلخانه‌ای و بروز مشکلات ناشی از آن را مربوط به کشورهای صنعتی دانست و گفت: اگر آنها در مسیر ایجاد شده دقت لازم را نداشته باشد به‌طور قطع چالشهایی گریبان همه ما و غالب نقاط کره زمین را می‌گیرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو افزود: بشر باید اقدامات مبنی بر افزایش گازهای گلخانه‌ای را متوقف کند چرا که گازهای گلخانه‌ای و به‌دنبال آن افزایش دما موجب تغییرات اقلیمی و بروز مشکلات در کشاورزی، صنعت و بهداشت خواهد شد.

ضرورت توجه به انرژیهای پاک

به گفته آزادی، باید برای در امان بودن مردم نقاط مختلف دنیا از خطرات تغییرات اقلیمی به انرژیهای پاک و امواج و باد دقت لازم شود و حمایتهای لازم از آنان صورت پذیرد.

 وی ادامه داد:‌ باید برخی اقدامات دیگر به عنوان مثال در تعمیرات صنایع انجام گیرد و این برنامه‌ها با وجود هزینه‌بر بودن می‌تواند تاثیرگذار باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو درباره خروج برخی کشورها مانند امریکا از توافقنامه پاریس گفت: اینکه برخی کشورها همانند امریکا این توافقنامه را مورد توجه قرار نمی‌دهند، به دلیل مواجه شدن با برخی محدودیتها است.

آزادی تاکید کرد: این توافقنامه برای ما نیز محدودتهایی را به‌دنبال دارد اما پتانسیل اینکه بتوانیم از آن برای فرصت استفاده کنیم نیز  وجود دارد.

وی افزود: در هر صورت این توافقنامه محدودیتهایی را به‌دنبال دارد؛ البته تمامی بشر باید این اقدامات مربوطه را انجام دهند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو با بیان اینکه اروپا در توافقنامه جدی است و امریکا به آن پایبند نیست، گفت: اگر تمام کشورها و انسانها اقدامات لازم را نکنند، بدون شک مشکلات گریبان همه را خواهد گرفت.

آزادی بر توجه به گرمایش زمین اشاره کرد و گفت: بی‌توجهی به موضوع گرمایش زمین و مشکلات ناشی از آن می‌تواند گریبان همه بشر را بگیرد بنابراین اهتمام لازم نسبت به آن ضروری است.

گفتنی است، توافقنامه پاریس در تاریخ ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) سال ۲۰۱۵ با شرکت نزدیک به ۱۹۶ کشور جهان و در چارچوب کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد مصوب شد؛ هدف بلندمدت توافق پاریس این است که دمای کره زمین تا پایان قرن به‌جای دو درجه، ۱.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش یابد.

به گزارش تسنیم، پس از تصویب این توافقنامه از سوی دولت یازدهم، مجلس شورای اسلامی نیز پیوستن به توافقنامه آب و هوایی پاریس را بررسی و تصویب کرد؛ این مصوبه برای تأیید نهایی به شورای نگهبان فرستاده شد که شورای نگهبان ایراداتی نسبت به این توافقنامه گرفته است؛ بررسیهای نهایی توسط نمایندگان در حال انجام است.

به‌گفته برخی کارشناسان توافقنامه پاریس می‌تواند باعث ایجاد محدودیتهایی در مسیر پیشرفت کشور، توسعه و مانعی برای تحقق اقتصاد مقاومتی همچنین زمینه‌ای برای افشای اطلاعات کشور شود.

 

 

https://zistonline.com/vdcjyxem.uqexmzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما