محققان دانشگاه اولسان کره جنوبی موفق به ساخت نوعی سیستم تولید الکتریسیته شده اند که به راحتی به هر سطحی می چسبد و از اختلاف دمای بین موجود در دو طرف سطح آن تولید انرژی می کند.
به گزارش زیست آنلاین، اختلاف دمای بین دو طرف سطح می تواند تا ۲۱ درجه سانتی گراد نیز افزایش یابد. این اختلاف دما، میزانی بسیار بیشتر از رقم موجود در ترموالکتریک های پوشیدنی معمول که با اختلاف دمای بدن (۱.۵ تا ۴ درجه سانتی گراد) تولید الکتریسیته می کنند، به حساب می آید. محققان امیدوارند که ژنراتور خورشیدی تازه آن ها بتواند روزنه های تازه ای در بهبود عملکرد ترموالکتریک ها ایجاد کند.
یک ژنراتور ترموالکتریک به دستگاهی گفته می شود که بتواند از مقادیر انرژی های اتلافی خورشید، انرژی زمین گرمایی و حتی بدن انسان، تولید انرژی کند. محققان کره ای توانسته اند با بکارگیری نوعی جاذب خورشیدی، اختلاف دمای کم موجود در سیستم ترموالکتریک متصل به بدن انسان را بهبود ببخشند.
در این پژوهش دکتر چو و همکاران وی با استفاده از پایه های ترموالکتریک و جاذب های خورشیدی با قطر کمتر از یک میکرومتر قرار گرفته روی صفحات پلیمری، ترموالکتریک خورشیدی و قابل پوشیدن تولید کنند.
دکتر چو درباره این فناوری می گوید: "ترموالکتریک خورشیدی نوین تولیدی ما می تواند در مصارف مختلفی نظیر دستگاه های تولید الکتریسیته خود توان به کار گرفته شود. این تکنولوژی همچنین کاتالیست جدیدی برای بهبود فناوری ژنراتورهای پوشیدنی در آینده محسوب می شود."