رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی وضعیت خشکسالی کشور را در بازه ۱۲ ماهه و ۸۴ ماهه منتهی به شهریورماه تشریح کرد و استانهای دچار خشکسالی را برشمرد.
به گزارش زیست آنلاین، شاهرخ فاتح با اشاره به آخرین وضعیت خشکسالی کشور اظهار کرد: با توجه به شاخص SPEI دوارده ماهه منتهی به پایان شهریور ماه ۹۶، در اغلب مناطق کشور شاهد خشکسالی خفیف و متوسط هستیم.
وی افزود: در بازه کوتاه مدت دوازده ماهه، استانهای خوزستان و جنوب ایلام با خشکسالی بسیار شدید مواجه و شمال بوشهر، جنوب کهگیلویه و بویراحمد، بخشهایی از فارس، خراسان شمالی، گلستان، زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، یزد، شمال و شرق کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، دچار خشکسالی شدید هستند و حتی در برخی موارد خشکسالی بسیار شدید مشاهده میشود. رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در ادامه گفت: بر اساس شاخص خشکسالی کوتاه مدت، ۸۸.۷ درصد مساحت کشور با درجات مختلف خشکسالی مواجه است که ۲۴.۵ درصد خشکسالی خفیف، ۳۵ درصد خشکسالی متوسط، ۲۱.۷ درصد خشکسالی شدید، ۷.۵ درصد خشکسالی بسیار شدید است و تنها حدود ۱۰ درصد مساحت کشور در شرایط طبیعی قرار دارد. فاتح با اشاره به وضعیت خشکسالی کشور در بازه بلندمدت بر اساس شاخص SPEI هشتاد و چهار ماهه منتهی به شهریور ماه ۹۶ گفت: در مقیاس بلندمدت پهنههای بسیار وسیعی از کشور درگیر خشکسالی است و خشکسالی شدید و بسیار شدید در استانهای تهران، البرز، قزوین، فارس، خراسان رضوی، شمال و جنوب کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر، کرمان، کرمانشاه، یزد، سمنان تداوم دارد. رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با تاکید بر اینکه هیچ نقطهای از کشور نیست که در بازه بلندمدت با درجاتی از خشکسالی مواجه نباشد، اظهار کرد: حدود ۹۵ درصد مساحت کشور دچار خشکسالی است که ۱۱ درصد آن خشکسالی خفیف، ۳۹ درصد خشکسالی متوسط، ۳۳ درصد خشکسالی شدید و ۱۳ درصد خشکسالی بسیار شدید است و تنها نیم درصد مساحت کشور داشته است.