مدیرعامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر با اشاره به راهاندازی نیروگاه برق خورشیدی در ۳ استان کشور، گفت: از دستگاههای دولتی درخواست داریم اجازه دهند اعتبارات مربوط به این بخش تزریق شود.
به گزارش زیست آنلاین، محمدصادقزاده در نشست خبری امروز با انتقاد به بیتوجهی به انرژیهای تجدید پذیر در کشور، افزود: نفت و گاز یک کالای با ارزش با ۲۵۰۰ کاربرد است؛ ولی در ایران به دلیل لجاجتهایی که وجود دارد، کالایی که برای ۲۵۰۰ کاربرد دیگر قابل استفاده است، تنها برای سوزاندن مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه آیندگان ما را نمیبخشند، همانطور که ما اتفاقاتی که در دوره قاجاریه رخ داد نبخشیدیم، ادامه داد: در دو سال اخیر علیرغم کاستیهایی که در این زمینه داشتیم، نرخ افزایش انرژیهای تجدیدپذیر ۷ برابر سال ۹۴ بوده است و این عدد نشان میدهد اگر مردم وارد فعالیتی شوند، گامهای موثری برداشته خواهد شد.
صادقزاده توسعه انرژی تجدیدپذیر در کشور را منوط به توسعه و اصلاح اقتصاد این حوزه دانست و یادآور شد: ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی با اعتبارات مردمی و بدون حضور سرمایهگذاری نهادهای خارجی راهاندازی شده است که از آن جمله میتوان به نیروگاههای خورشیدی استانهای همدان، کرمان و اصفهان اشاره کرد.
به گفته وی، راهاندازی این نیروگاهها با مشارکت سرمایهگذارای افراد خارجی بود نه سازمانها و بانکهای جهانی.
مدیر عامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر با اشاره به توانمندیهای ایجاد شده در زمینه فناوریهای مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر، اظهار کرد: در حال حاضر مبلغ ۵۰ ریال بابت عوارض انرژیهای تجدیدپذیر و برق روستایی اخذ میشود و بر اساس نص صریح قانون باید ۱۰۰ درصد مبالغ واریز شده صرف تولید برق تجدیدپذیر شود که این امر محقق نشد.
وی در این باره توضیح داد: از مبلغ ۱۱۰۰ میلیارد تومانی که بابت عوارض پرداخت شده است، تنها ۵۰۰ میلیارد تومان آن وصول شد که از این میزان تنها ۳۴ میلیارد تومان به بخش انرژیهای تجدیدپذیر اختصاص یافت و مابقی آن در حساب خزانه بلوکه شده است.
به گزارش ایسنا، صادقزاده اضافه کرد: ما از دستگاههای دولتی خواهش داریم که در حوزه تجدیدپذیرها اقدامی نکنند و اجازه دهند اعتبارات مربوط به این بخش تزریق شود.