مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه پنج ساله توسعه گیاهان دارویی، گسترش ۱۰۰ هزار هکتاری زراعت و صادرات دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری گیاهان دارویی پیش بینی شده است.
به گزارش زیست آنلاین، پیمان یوسفی آذر با اشاره به تنوع اقلیمی و ظرفیت های علمی و تاریخی کشور در زمینه گیاهان دارویی اظهار کرد: اقلیم ایران از نظر تنوع گیاهی رتبه اول جهانی را دارا است، به طوری که تنوع گیاهی کشور سه برابر کشورهای اروپایی است.
وی با بیان این که گیاهان دارویی اقتصاد نوظهور جهانی نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: تجارت گیاهان دارویی در جهان، امروزه ۱۲۲ میلیارد دلار گردش مالی دارد و تا سال ۲۰۲۲ این رقم به ۴۲۲ میلیارد دلار خواهد رسید.
یوسفی آذر اضافه کرد: کشورهای پیشرو در صنعت گیاهان دارویی، دارو و مکمل های غذایی،رسیدن به گردش مالی ۴۸۲ میلیاردی را هدفگذاری کرده اند.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تدوین برنامه جامع گیاهان دارویی کشور تصریح کرد: در پنج سال آینده، احیای گونه های شاخص گیاهان دارویی نظیر باریجه، شیرین بیان، آنغوزه و بابونه در یک میلیون هکتار از مراتع و همچنین زراعت گیاهان دارویی در سطح ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی پیش بینی شده است.
یوسفی آذر، میزان ارزآوری صادرات گیاهان دارویی را سالانه نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: صادرات گیاهان دارویی تا ۵ سال آینده به دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار خواهد رسید.
وی افزود: در بازار ۱۲۲ میلیارد دلاری تجاری جهانی گیاهان دارویی رقم ۲ میلیارد دلاری به سهولت قابل دستیابی است.
به گزارش ایانا، مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، زعفران و گل محمدی را گیاهان دارویی استراتژیک ایران در حوزه بین المللی عنوان کرد و از اصحاب رسانه خواست تا کمک کنند اقتصاد زعفران و گل محمدی در جهان به نام ایران ثبت شود.