تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۴:۳۰
کد مطلب : 65285
درحالی‌که در تیرماه سال جاری بسیاری از رسانه‌های داخلی به نقل از رئیس صنعت ، معدن و تجارت و همچنین رئیس خانه صنعت ایجاد و راه‌اندازی خط تولید خودروی برقی در کشور را در بوق و کرنا کردند و از آن به‌عنوان یک «ابر پروژه» در کشور یادکردند اما این پروژه به مرحله اجرا نرسید و در سکوت به پایان رسید.
عدم تحقق "ابر ادعای" تولید خودروی برقی در زنجان
به گزارش زیست آنلاین، هنوز ۴ ماهی از خبر پرطمطراق تولید خودروی برقی کشور در استان زنجان نمی‌گذرد که ناصر فغفوری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان خبر داد نخستین واحد خودروی برقی کشور با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری در زنجان راه‌اندازی می‌شود
مرور یک خبر

تیرماه سال ۹۶ بود که رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به وجود زیرساخت‌های مناسب سرمایه‌گذاری صنعتی در استان زنجان گفت: پروژه بزرگ تولید خودروی برقی در زنجان در دستور کار قرار دارد.

سجاد نباتچیان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: اخذ موافقت‌های اصولی برای سرمایه‌گذاری و تعقیب و صیانت از سرمایه‌گذار از وظایف این ارگان است و خانه صنعت عمده وقت خود را صرف جذب سرمایه‌گذار غیر استانی می‌کند و تمام تلاش آن جلوگیری از دلسرد شدن و از دست رفتن سرمایه‌گذار است.

وی در این نشست از راه‌اندازی پروژه خودروی برقی در استان به‌عنوان «ابر پروژه» یادکرد که وزیر صنعت و معدن مشوق آن بوده و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز وقت بسیاری صرف آن کرده‌اند.

سرمایه‌ای که رخت بربست

درحالی‌که صنعتگران استان زنجان و ساکنانش بر خود می‌بالیدند که احداث و راه‌اندازی کارخانه خودروی برقی می‌تواند نام این استان را بر سر زبان‌ها بیندازد اما این روزها خبر از فرار سرمایه‌گذار این پروژه می‌رسد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان زنجان بابیان اینکه متأسفانه سرمایه‌گذار این پروژه عطایش را به لقایش بخشیده است ابراز کرد: به دلیل بررسی حساب شخصی، سرمایه‎گذار تولید خودروی برقی در زنجان از سرمایه‎گذاری خود منصرف شده است.
سجاد نباتچیان عنوان کرد: ورود به تراکنش حساب شخصی صاحبان صنایع، فاجعه بزرگی چون خروج ریال به‌صورت ارز از کشور را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه در استان زنجان مشغول کارهای خرید و انتخاب زمین برای احداث کارخانه تولید خودروی برقی بودیم و سرمایه‌‏گذار هم مشغول پیدا کردن یکی از شرکت‌‏هایی چون «تویوتا، ولوو یا رنو» برای مشارکت بود ادامه داد: در این مرحله از کار، متأسفانه بر اساس آیین‏‌نامه جدید ابلاغی سازمان امور مالیاتی به ادارات کل استان‎ها، ورود به تراکنش حساب‎های شخصی صاحبان صنایع بزرگ در دستور کار اداره کل امور مالیاتی قرار گرفت.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان زنجان بابیان اینکه سؤال درباره اینکه پول صاحبان صنایع بزرگ از کجا آمده و به کجا می‎رود ازجمله اهداف این آیین‎نامه جدید بوده است، اضافه کرد: این کار درباره سرمایه‎گذار اتومبیل برقی انجام‌شده بود که وی رنجیده شده و قصد ترک استان زنجان را داشت.

نباتچیان یادآور شد: شرایط به‌گونه‌ای بود که سرمایه‎گذار با تلاش استاندار در استان زنجان ماندگار شد چراکه چمدان خود را بسته بود از استان خارج شود.

وی با انتقاد از تصمیم مجلس برای رسیدگی به حساب‌های شخصی صاحبان صنایع و تولیدکنندگان بیان کرد: متأسفانه این کار از استان زنجان آغاز شد و نتیجه این کار این بود که یک سرمایه‌گذار برای تولید خودروی برقی از زنجان فرار کرد.

نباتچیان ابراز کرد: سازمان دارایی بگوید که از رسیدگی به حساب‌های شخصی صاحبان صنایع چه سودی برده است و این قانون برای همه استان‌ها در کشور نوشته‌شده بود اما زنجان پایلوت اجرایی شدن آن شد.

وی تأکید کرد: دولتی‌ها برای نگاه مسئولانه به فعالیت‌ها باید در کنار تولیدکنندگان باشند و در این شرایط است که می‌توان ایرانی استاندارد داشت.

آیین‌نامه‌ای که سرمایه‌داران را فراری می‌دهد

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان زنجان بابیان اینکه سرمایه‎گذار اتومبیل برقی در زنجان به‌طور کامل از راه‎اندازی پروژه منصرف شده است، اظهار کرد: این فرد در هشت واحد پتروشیمی بزرگ کشور مالک یا شریک است و سود همین واحدها وارد حساب وی می‎شود.

نباتچیان با اشاره به اینکه سرمایه‎گذار مذکور چندین کارخانه در زنجان و سرمایه‎گذاری سنگینی در لواسان دارد که ورود و خروج پول به‌حساب آن‌ها عادی است، افزود: به دنبال این اتفاق، اداره کل امور مالیاتی و دارایی استان زنجان تعاملات خود را بالابرده و تا جایی که می‎توانست، کمک کرد تا لایحه سنگینی برای وی وارد نشود اما سرمایه‌‏گذار رضایتی برای راه‎اندازی واحد تولید خودروی برقی ندارد.

وی اذعان کرد: ورود به تراکنش حساب صاحبان صنایع بزرگ در استان‎های اصفهان و خراسان رضوی هم صورت گرفته و این استان‎ها به دنبال جلوگیری از این موضوع هستند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان زنجان بابیان اینکه این موضوع در استان زنجان هم از طریق مجمع نمایندگان مورد پیگیری قرار می‎گیرد، ادامه داد: تلاش می‏‌کنیم که نمایندگان وارد مرحله‎ای شوند که این آیین‎نامه را لغو کنند.

نباتچیان گفت: این مسائل پیش‌آمده، یک فاجعه است، اخیراً طیف بزرگی از ارز به خارج منتقل‌شده و ریال از کشور خارج می‎شود.

 

 

https://zistonline.com/vdcft0dv.w6dtcagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما