?> ناچار به فشار بیشتر بر بخش آب هستیم | زیست آنلاین
تاریخ انتشار :شنبه ۴ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۲
کد مطلب : 65909
کاوه مدنی گفت: حدود ۳۰ درصد جمعیت شاغل کشور در بخش کشاورزی فعال هستند و بنابراین برای توسعه اشتغال و اقتصاد باز هم ناچار به فشار بر بخش آب هستیم.
 ناچار به فشار بیشتر بر بخش آب هستیم
به گزارش زیست آنلاین،  کاوه مدنی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در سومین روز نشست توسعه همکاری های محیط زیستی ایران و اتحادیه اروپا با بیان اینکه سخن گفتن درباره آب بسیار سخت است، گفت: ایران با چالش های بزرگ محیط زیستی مواجه است.

وی با یادآوری این موضوع که موضوع آب در ایران غیرقابل پیش بینی است، اظهار کرد: در واقع می توان از تجارب سایر کشورهای خشک دنیا همچون آمریکا بهره گرفت اما آنچه شرایط ایران را پیچیده تر می کند، عدم آمادگی ایران برای اجرای برنامه های مختلف در این حوزه است.  این آمادگی ها شامل آمادگی های مالی، همکاری های بین بخشی و حتی همکاری های منطقه ای و بین المللی است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست، بخش های مختلف همچون اقتصاد و کشاورزی را از جمله حوزه های موثر در بخش آب دانست و افزود: حوزه کشاورزی یکی از اصلی ترین مصرف کنندگان آب در ایران است اما پرسش این است آیا با توجه به موضوع امنیت غذایی و فشار بر ایران در این حوزه، می توان کشاورزی را تعطیل کرد.

مدنی خاطرنشان کرد: اگرچه بخش کشاورزی در حدود ۹۰ درصد آب را مصرف می کند اما در کالیفرنیا نیز ۸۰ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می شود پس آنچه چالش پیش روی ایران است عدم جمعیت شاغل در بخش کشاورزی با مصرف آب در این بخش است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این موضوع که حدود ۳۰ درصد جمعیت شاغل کشور در بخش کشاورزی فعال هستند و بنابراین برای توسعه اشتغال و اقتصاد باز هم ناچار به فشار بر بخش آب هستیم، گفت: بیشتر مشکل بخش آب،  بیرون از این بخش است و البته نباید از مباحث مختلف مرتبط با آب غفلت کرد.

وی ضمن تاکید بر دانش فنی و تخصصی ایران و نوآوری های صورت گرفته در بخش تکنولوژی همچون سنجشگرهای هوشمند، تصریح کرد: مشکل آب در ایران بیشتر با مباحث اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مرتبط است و مربوط به مباحث فنی نیست.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: ما در سدسازی ها و انتقال آب تاکنون زیاده روی کردیم و بر روی مسائلی همچون مدیریت پساب ها هم اقدام های کمی صورت گرفته است و همه این ها در حالی است که ایران از سیستم های سنتی بسیار خوبی برای مدیریت منابع آبی برخوردار بوده است.

مدنی گفت: وقتی می خواهیم در مورد آب صحبت کنیم نباید از سایر حوزه های مرتبط غافل شویم.

نشست شش روزه توسعه همکاری های محیط زیستی ایران و اتحادیه اروپا با موضوعات آلودگی هوا، آب و محیط زیست دریایی و اقتصاد چرخشی با محوریت پسماند از صبح روز سه شنبه ۳۰ آبان ماه در محل برج میلاد تهران آغاز به کار کرد و تا یکشنبه ۵ آذرماه ادامه دارد.

 

 

https://zistonline.com/vdci33aq.t1awu2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما