?> نیروگاه‌های برق‌آبی در مسیر توسعه | زیست آنلاین
تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۱۰
کد مطلب : 65924
براساس طرح‌های اقتصاد مقاومتی ۴۲۰ مگاوات ظرفیت جدید اعلام شده که تا پایان سال وارد مدار بهره‌برداری می شود و بر اساس همین برنامه تا پایان سال واحدهای دو و سه نیروگاه داریان وارد مدار خواهد شد.
نیروگاه‌های برق‌آبی در مسیر توسعه
به گزارش زیست آنلاین، توسعه برق آبی ها یکی از اهداف دولت است درهمین راستا نیز در طرح اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه به این مهم اشاره شده و بر اساس گفته های فربد استیری مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی شرکت مدیریت منابع آب ایران قرار است که تا سال آینده ظرفیت نیروگاه های برق آبی توسعه یابد اما این مساله در گرو تضمین و تامین نقدینگی است به همین دلیل در تلاش هستیم تا با تامین به موقع منابع مالی بتوانیم تا پایان سال ۴۲۰ مگاوات یاد شده را عملیاتی و به ظرفیت نیروگاه‌های برقابی کشور بیفزایم.

وی با بیان اینکه هم اکنون واحد دوم نیروگاه رودبار لرستان و واحد اول نیرگاه داریان نیز به شبکه متصل شده‌ان، اظهار کرد: امیدواریم با تامین منابع مالی در قبال نیروگاه سردشت مطابق برنامه ریزی انجام شده عمل کنیم و بتوانیم یک واحد ۵۰ مگاواتی را برای پیک سال آینده در مدار بهره‌برداری داشته باشیم.

در حال حاضر ظرفیت منصوبه این نیروگاه‌ها در کشور ۱۱ هزار و ۸۷۴ مگاوات است که با برنامه ریزی صورت گرفته حداکثر توان نیروگاه‌های برقابی برای پیک تابستان امسال بکار گرفته شده بود و واحدهای مجموعه در این مقطع زمانی از ضریب آمادگی ۱۰۰ درصدی برخوردار بودند.

 همچنین از ابتدای سال تاکنون نیروگاه‌های برقابی بیش از ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت تولید انرژی داشته‌اند، که این میزان تولید انرژی نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۰ درصدی داشته است.علاوه براین براساس برنامه ریزی انجام شده حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات برنامه تعمیرات ادواری نیروگاه‌های برقابی با شبکه برق کشور هماهنگ شده است که تاکنون شش هزار و ۶۰۰ مگاوات از ظرفیت‌های برقابی یا تعمیر شده و یا تحت تعمیر قرار دارند.

در حال حاضر برنامه تعمیرات نیروگاه‌های برقابی مطابق برنامه در حال انجام است که پیش بینی می شود با اجرای دقیق برنامه‌ تعمیرات واحدها براساس جدول هماهنگی شده توسط دیسپاچینگ ملی بتوان همچون دو سال قبل نیروگاه های برق آبی با تمام توان در زمان پیک تابستان سال آینده در خدمت شبکه برق باشند.

البته این در شرایطی است که بخش عمده‌ای از پتانسیل نیروگاه‌های برقابی کشور مربوط به حوضه کارون بزرگ است، بخش عمده‌ای از تولید نیروگاه‌های برقابی به منابع آبی بستگی دارد ولی متاسفانه از ابتدای سال آبی تاکنون شاهد بارندگی مناسبی در حوضه کارون بزرگ و کرخه نبوده‌ایم.

به گزارش زیست آنلاین، انتظار می رود  تا قبل از پایان سال شرایط بارندگی در این حوضه آبریز به نحوی باشد که بتوانیم به آورد مناسب و حفظ تراز مخازن متناسب با منحنی بهره‌برداری سدها و به طبع آن میزان حفظ تراز و تولید انرژی دست پیدا کنیم تا مشکلی از نظر تولید انرژی و ذخیره آب برای پیک سال آینده نداشته باشیم.

 

 

https://zistonline.com/vdcfj1dv.w6dt0agiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما