تداوم روند فعلی گرمایش کره زمین استفاده از بسیاری از نیروگاه های بادی را در آسیا، اروپا و آمریکا ناممکن خواهد کرد و کاربرد منابع انرژی تجدیدپذیر را به چالش می کشد.
به گزارش زیست آنلاین، بررسی جدیدی که در این زمینه در امریکا صورت گرفته نشان می دهد میزان وزش باد در بسیاری از نقاط پرجمعیت نیم کره شمالی که در آنها نیروگاه های بادی متعددی تاسیس شده طی سال های ۲۰۲۰ تا ۲۰۴۰ به تدریج کاهش می یابد و علت اصلی این مساله تغییرات آب و هوایی و گرم شدن تدریجی زمین است.
با کاهش وزش باد از میزان بهره وری نیروگاه های بادی کاسته می شود و یکی از منابع اصلی استفاده از انرژی های تجدیدپذیر دیگر در دسترس نخواهد بود.
پژوهش های دانشمندان نشان می دهد دمای قطب شمال روز به روز در حال افزایش است و این مساله به کاهش تفاوت دما بین قطب شمال و استوا انجامیده که نتیجه آن کاهش میزان وزش بادهای شدید در بسیاری از نقاط جهان خواهد بود.
بر اساس گزارش مهر، این بررسی کاهش وزش باد، تامین انرژی برق از این طریق را در شمال آمریکا، ژاپن، مغولستان و حاشیه دریای مدیترانه کمتر و کمتر خواهد کرد و البته این میزان کاهش در اروپا بسیار شدیدتر از دیگر بخش های دنیا خواهد بود. با این حال در صورت موفقیت در زمینه کاهش تصاعد دی اکسید کربن و کاسته شدن از روند تند فعلی گرم شدن کره زمین می توان انتظار داشت که این روند نگران کننده کند شود.