تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۲۱
کد مطلب : 66474
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور اکوسیستم نوآوری را تنها راه جذب نخبگان و دانشجویان ایرانی مقیم خارج دانست و گفت: ما در این مسیر باید در یک صف قرار بگیریم تا بتوانیم زیست‌بوم لازم را ایجاد کنیم.
ایجاد اکوسیستم نوآوری تنها راه جذب نخبگان مقیم خارج
به گزارش زیست آنلاین، دکتر سورنا ستاری روز چهارشنبه، ۲۲ آذرماه در مراسم گشایش هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار با تاکید بر اینکه ما برای توسعه علم و فناوری و ایجاد اکوسیستم نوآوری باید همه در یک صف قرار بگیریم، افزود: در اوایل انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو داشتیم که از این تعداد ۵۷ هزار نفر آنها در دانشگاه‌های آمریکا مشغول به تحصیل بودند.

ستاری با تاکید بر اینکه ایران بزرگ‌ترین کلونی دانشجویان خارجی را داشته است، ‌اظهار کرد: امروزه ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجو در داخل دانشگاه‌های کشور مشغول به تحصیل هستند و تعداد دانشجویان خارجی ما حدود ۴۸ هزار نفر هستند.

وی با طرح این سوال که تعداد دانشجویان داخلی عدد بزرگی است، ولی چرا بر روی عدد GDP کشور اثر مثبتی ندارد، افزود: جواب آن یک کلمه است و آن اکوسیستم است. ما در کشور زیست‌بوم لازم را برای فعالیت این افراد نداریم و ما باید این زیست‌بوم را ایجاد کنیم که در آن سرمایه‌گذاران بخش خصوصی حضور دارند و استارتاپ‌ها نیز در آن قادر به شکل‌گیری باشند.

ستاری با اشاره به برخی از دانشگاه‌های خارجی، خاطر نشان کرد: استنفورد دارای ۱۰ هزار دانشجو است و یکی از ۱۰ هولدینگ برتر جهان است و این موفقیت به دلیل ایجاد زیست‌بوم مناسب بوده است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه برای ایجاد این زیست بوم باید همه در کنار هم قرار بگیریم، ادامه داد: باید این زیست بوم به گونه‌ای باشد که دانشجویان مشغول به تحصیل خارج از کشور به داخل کشور بازگردند و امروز خوشحالیم که این افراد به کشور بازگشته‌اند و در استارتاپ‌ها کار می‌کنند و خوشحالیم که استارتاپ‌های حوزه خدمات هفته‌ای ۱۰ درصد رشد دارند.

وی با تاکید بر اینکه کشور باید نسبت به دانشجویان امیدوار باشد، اضافه کرد: امروز خوشحالیم که استانداران، فناوران و کارآفرینان را سرمایه استان می‌دانند و دیگر به دنبال راه‌اندازی معادن مختلف نیستند. در چنین شرایطی است که پژوهش‌های پایه معنی‌دار می‌شوند و نقش دانشگاه‌ها در اقتصاد و جامعه مشخص می‌شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اقدامات معاونت علمی در مدت ۴ سال گذشته، یادآور شد: سیاست‌های اجرا شده در ۴ سال گذشته تا حدودی توانسته است، چالش‌های این حوزه را رفع کند و تا رسیدن به نقطه ایده‌آل فاصله داریم.

ستاری، کارآفرینان و استارتاپ‌ها را سرمایه‌های کشور توصیف کرد که باید از آنها حمایت شود و گفت: هر کدام از این‌ها سرمایه‌های کشور هستند که قادر به تغییر فرهنگ و اقتصاد کشور خواهند بود و امیدواریم این نمایشگاه گام موفقی در این راستا باشد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به فروش ۲۰۰ میلیارد تومانی شرکت‌های دانش بنیان گفت: این اعداد نشان‌دهنده تلاش بی‌وقفه مسئولان است و ما باید در این راه در یک صف در کنار هم قرار گیریم و از سوی دیگر جامعه را با خود همگام کنیم،‌ چرا که در این مسیر با پول دولتی نمی‌توان اکوسیستم دانش‌بنیان را پیاده‌سازی کرد و نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داریم.

 

 

https://zistonline.com/vdcgtt93.ak93u4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما