با توجه به اینکه بسیاری از توانیابها و معلولان جسمی در شهرهای دیگر حضور دارند و از طرفی با توجه به بالا بودن هزینه مناسبسازی فضا برای حضورشان در محل کار، حوزه فناوری بهترین حوزه برای دورکاری آنهاست.
به گزارش زیست آنلاین، گلرخ بحری - موسس یک استارتاپ فناوری - با اشاره به پتانسیل ۱۱ درصدی از توانیابان و معلولان جسمی در ایران گفت: اگر این عدد درست محاسبه شده باشد، نشاندهنده تعداد افرادی است که میتوانند در حوزه دورکاری اشتغال داشته باشند. از طرفی هزینه مناسبسازی فضا و حضور برای توانیابان در محل کار یا در شهر بسیار بالاست. در صورتی که اگر بخواهیم این موضوع را کنار بگذاریم و نیازی به مناسبسازی فضا نداشته باشیم، حوزه فناوری بهترین حوزه برای دورکاری است.
وی با بیان اینکه برونسپاری (Outsourcing) در دنیا بسیار روتین است، ادامه داد: بدینترتیب دیگر نیازی نیست انسانها در محیط حضور داشته باشند. این موضوع بسیار مهم است و در حوزه فناوری هم بسیار دیده میشود. شاید بسیاری از شغلهایی که برای توانیابان دیده شده در حد کال سنتر (مدیریت تماس) باشد، اما واقعیت این است که بسیاری از این توانیابان تخصصی کار میکنند. ممکن است توسعهدهنده و برنامهنویس باشند و به صورت حرفهای هم این کار را میکنند، یعنی برای یادگیری آن زمان گذاشتهاند و تخصص یاد گرفتهاند.
توانیابان میتوانند موسس یک استارتاپ شوند
این موسس که خود در زمینه مارکتینگ فعالیت میکند، در ادامه اظهار کرد: به جای اینکه فکر کنیم این افراد را در جایی به کار گیریم که یک کار روتین انجام دهند، تخصصهای زیادی هست که میتوانند یاد بگیرند و حتی به عنوان کارآموز باشند و از فضا برای رشد استفاده کنند. اینجا دو موضوع وجود دارد؛ یک اینکه با اشتغالزایی برای آنها، در استارتاپها مشغول شوند. دیگر اینکه این توانایی را در خود ببینید که میتوانند به عنوان بنیانگذار و موسس یک استارتاپ شروع به کار کنند و مانند بسیاری دیگر از افراد، از فضای ذهنی خود استفاده کنند.
بحری با تاکید بر اهمیت موضوع آموزش برای استارتاپهای توانیاب بیان کرد: قبل از هر چیز نیاز به آموزش بسیار زیاد است، زیرا استارتاپها در حالت معمول برای اینکه بدانند کسبوکار خود را چه طور بگردانند، بسیار به آموزش نیاز دارند. بسیاری از این توانیابان که یک استارتاپ دارند تا به حال دیده نشدهاند اما در رویدادهایی که مربوط به فعالیت آنهاست، بسیار دیده میشوند. متخصصان بازاریابی آنها را دیدند و میتوانند به آنها کمک کنند و راه را نشان دهند.
وی با بیان اینکه توانیابان خود را باور کردند و فضای کسبوکار هم باید آنها را باور کند، افزود: ممکن است افراد تصور کنند توانایی توانیابان به علت محدودیتهای جسمی، کمتر است. در حالت عادی اگر شما رزومهای از یک فرد عادی و یک توانیاب داشته باشید، بدون اینکه تصور کنید ممکن است توانیاب بهتر باشد، غیرتوانیاب را انتخاب میکنید. این باور غلط در ما وجود دارد. این موضوع درباره زنان هم صدق میکند. این تصور هست که یک کارآفرین زن از یک مرد کمتر توانایی دارد. اینها باورهای غلط اجتماعی و فرهنگی است که همیشه داشتیم و باید کنار بگذاریم. کارآفرینها نیز باید در رزومهها به این موضوع دقت کنند.
امید به آینده با آموزش به توانیابها
این کارآفرین با بیان اینکه توانیابهایی که اکنون مشغول آموزش دیدن هستند، امید به آینده پیدا میکنند، گفت: آنها درمییابند که میتوانند پس از گذشت یک سال ایده خود را مطرح کنند و درباره آن حرف بزنند و به آنها کمک شود. آنها میتوانند در رویدادهای فناوری ارتباطات خوبی برقرار کنند. مشابه این اتفاق هر سال برای استارتاپها در الکاماستارز رخ میدهد. تعداد آنها هر سال بیشتر میشود و کسانی که سال گذشته حضور داشتند، از رشد سالانه خود میگویند.
بحری ادامه داد: آنها در رویدادهای فناوری، ارتباطات خوبی پیدا کردند و فضایی فراهم بوده که بتوانند خود را ارتقاء دهند. رویدادها شروع خوبی برای آنهاست که راه را ببینند و اگر راه را اشتباه میروند متوجه آن شوند، همچنین میتوانند با افراد و ارتباطات موثر که در زندگی آینده آنها تاثیرگذار خواهند بود، آشنا شوند. خودشان نیز میتوانند تبدیل به مدلی برای توانیابهای دیگر شوند تا آنها هم خود را باور کنند که حرفی برای گفتن داشته باشند.
به گزارش ایسنا، وی در پایان با تاکید بر اهمیت استفاده از اینترنت در حوزه فناوری خاطرنشان کرد: بسیاری از توانیابها در تهران نیستند و در شهرهای دیگر حضور دارند. اما آنها هم میتوانند استارتاپ خود را راهاندازی کنند، زیرا بستر حوزه فناوری اینترنت است و نیازی به حضور ندارد. بنابراین توانیابان از همه شهرها میتوانند از این فضا استفاده کرده و رشد کنند و این موضوع به گستردگی ایران است.