تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۲:۵۵
کد مطلب : 67425
تعاون روستایی کردستان با برنامه ریزی برای اجرای سیاست حمایت از روستاییان و ایجاد پنل های خورشیدی با هدف تامین برق، به سمت پیشگامی بهره گیری ساکنان روستاها از انرژی خورشیدی و کسب در آمد از آن حرکت می کند.
 کردستان پیشگام بهره گیری از انرژی خورشید
به گزارش زیست آنلاین، بهره گیری از انرژی های طبیعی و تجدید پذیر از اولویت های بسیاری از کشورهای پیشرفته است و در ایران نیز طبق تعهدات دولت جمهوری اسلامی برای سازمان های بین المللی هم اکنون با حمایت هایی از بخش خصوصی در حال دنبال است.

در ایران طبق برنامه های پیش بینی شده، بهره برداری از انرژی خورشیدی در ۲ بُعد استفاده از انرژی پاک و کاهش مصرف انرژی مورد تاکید است و با استفاده از این تکنولوژی می توان بدون تحمیل خسارت به محیط زیست، انرژی مورد نیاز مصرف را تامین کرد.

وزارت نیرو برای تشویق بخش خصوصی به راه اندازی پنل های خورشیدی بعنوان نیروگاه های برق خانگی طرحی تحت عنوان فروش انرژی تولید شده به شبکه توزیع برق را از چند سال پیشش آغاز کرده و برای اجرایی شدن آن از سرمایه گذاران بخش خصوصی حمایت می کند.

اجرای این سیاست ها در روستاهای کردستان از سوی دستگاه هایی همچون تعاون روستایی با همکاری شرکت توزیع برق استان در حال پیگیری است تا بتوان علاوه بر تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روستاها، با اتصال انرژی تولیدی مازاد بر نیاز به شبکه توزیع و فروش آن، منبع در آمد پایداری برای روستاییان ایجاد کرد.

تعاون روستایی کردستان از نخستین دستگاه های اجرایی استان است که با طرح حمایت از شرکت های تعاونی روستایی در صدد نصب پنل های خورشیدی در روستاها است.

مدیر سازمان تعاون روستایی کردستان با اشاره به اهمیت استفاده بهینه و صرفه جویانه از انرژی های فسیلی و با بکارگیری علوم پیشرفته روز تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته گفت: بهره برداری از این طرح برای مصارف خانگی، کشاورزی و صنعتی می تواند آتیه روشنی را رقم زند.

سید احمد ذکریایی نژاد اظهار کرد: با توجه به تغییر ساختار سکونت روستایی و ساکن شدن کشاورزان در خانه باغ ها و کنار مزارع و عدم امکان ارائه خدمات از طرف شرکت توزیع برق منطقه ای به این افراد بدلیل پرهزینه بودن و پراکندگی بهره برداران، می توان با استفاده از پنل های خوشیدی این خلا را بر طرف کرد.

معاونت آمورزشی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج نیز معتقد است: خورشید از منابع اصلی تجدید پذیر است که می توان به عنوان یک منبع مفید و تامین کننده انرژی در بیشتر نقاط بکار گرفته شود.

گوران حسنی‌فر تاکید کرد: در کردستان فرهنگ سازی مناسبت برای نهادینه کردن تولید و استفاده از انرژی هایپاک و تجدید پذیر همانند انرژی خورشیدی که هیچگونه تبعات زیست محیطی ندارد و به سهولت تجدید پذیر است صورت نگرفته است.

به گزارش ایرنا، وی افزود: برای عملی شدن این هدف می توان با طراحی برنامه های مختلف، راهکاری مناسب برای فرهنگ سازی و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی ارائه کرد.

 

 

 

https://zistonline.com/vdcdko09.yt05x6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما