تاریخ انتشار :شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۰
کد مطلب : 67704
فرماندار زابل گفت: سالیانه ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب از چاه نیمه‌های سیستان تبخیر می‌شود.
تبخیر آب ازچاه ها روند خشکسالی را تسریع کرد
به گزارش زیست آنلاین، هوشنگ ناظری در کارگروه آب شهرستان بیان کرد: با اجرایی شدن پروژه بزرگ طرح آب رسانی با لوله در ۴۶ هزار هکتاراز اراضی که در حال انجام است، از تبخیر قسمت زیادی از آب این چاه نیمه ها جلوگیری می‌شود‌.

هوشنگ ناظری اظهار کرد: یکی از موانع بهره‌برداری طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب با لوله به اراضی دشت سیستان مشکل تامین برق ایستگاه‌های پمپاژ آب است‌.

وی افزود: رفع مشکل برق منطقه از دو مسیر در حال پیگیری است که در این راستا یکی از مسیر زاهدان است که در صورت توافق با سرمایه‌گذاران چینی ۴ تا ۶ ماه آینده با ایجاد نیروگاه‌های سیاری که طراحی کرده‌اند، هر کدام ۲۵ مگاوات برق تولید می‌کند‌.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان زابل خاطرنشان کرد: دولت علیرغم تمامی مشکلات مالی به دنبال رفع کمبودها و کاستی‌ها درمنطقه است.

ناظری یادآور شد: ۱۰ هزار هکتار از این طرح در سال گذشته آماده بهره‌برداری شده است و بیش از ۲۱ هزار هکتار دیگر نیز تا پایان سال جاری آماده بهره برداری می‌شود.

ناظری گفت: با وجود اقدام‌های بسیار خوبی که برای مدیریت آب انجام شده است، اما با وجود خشکسالی، سالیانه شاهد تبخیر میلیون‌ها متر مکعب آب از چاه نیمه‌ها هستیم، این موضوع به یک مشکل تبدیل شده است که با توجه به ضرورت‌های موجود و منابع آبی که از کشور همسایه سرچشمه می‌گیرد، باید برای رفع این مشکل اقدام هایی شود .

وی تصریح کرد: مسئولان کشوری پیگیر افزایش ظرفیت مخازن چاه نیمه‌ها هستند زیرا سالیانه ۳۵۰ میلیون متر مکعب از چاه نیمه ها تبخیر می‌شود‌.

ناظری خاطرنشان کرد: ۲۵ میلیارد تومان برای مطالعه آب‌های ژرف در استان و به ویژه سیستان از محل اعتبارات آب‌های ژرف مصوب شده است که این موضوع می‌تواند در برطرف کردن کمبود منطقه آب کمک بزرگی کند.

همچنین مدیرعامل شرکت آب منطقه استان نیز با اشاره به میزان تبخیر سالانه آب در سیستان و بلوچستان گفت: میزان تبخیر سالانه آب در این استان چهار هزار میلی متر است که در مقایسه با ۲ هزار و ۱۰۰ میلی متر میانگین کشوری رقمی حدود ۲ برابر را نشان می‌دهد‌.

اتابک جعفری ادامه داد: مهمترین دلیل تبخیر آب در سیستان و بلوچستان گرمای زیاد هواست، به طوری که در پنج ماه از سال گرمای هوا از ۴۰ تا بیش از ۵۰ درجه در نوسان است و وزش بادهای موسمی ۱۶۰ روزه سیستان از دیگر عوامل تبخیر آب محسوب می‌شود‌.

وی گفت: متوسط بارندگی سالانه در سیستان و بلوچستان ۱۰۳ میلی متر است که با متوسط بارندگی ۲۵۰ میلی متر کشوری فاصله زیادی دارد‌.

وی افزود: با توجه به اینکه ۸۰ درصد سیستان و بلوچستان تحت تاثیر خشکسالی است، باید ایجاد مرکز پایش خشکسالی به صورت منطقه‌ای مورد توجه قرار گیرد.

همچنین کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در خصوص وضعیت بد بارش و خشکسالی در استان گفت: بر اساس شاخص‌های خشکسالی ۱۰۰ درصد مساحت سیستان و بلوچستان تحت تاثیر درجات مختلف خشکسالی خفیف تا خیلی شدید است‌.

ملاشاهی اظهار کرد: کمبود بارش ناشی از فصل پاییز به صورت کم بارشی انباشته تا پایان سال در سیستان و بلوچستان ادامه خواهد داشت‌.

وی گفت: همچنین بر اساس نقشه های پیش بینی فصلی بارش در ماه‌های دی، بهمن و اسفند کمتر از نرمال و فروردین در حد نرمال انتظار می‌رود.

رئیس گروه هشدار و پیش بینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: میانگین دمای ماههای دی و بهمن نرمال تا یک درجه بیش از نرمال و ماههای اسفند و فروردین در نواحی شمالی استان کمتر از نرمال و سایر نقاط در حدود نرمال برآورد می‌شود‌.

به گزارش ایسنا، ملاشاهی افزود: در مجموع شرایط فوق مدیریت واقع بینانه منابع آب در حوضه های آبریز سیستان و بلوچستان به خصوص برای تامین آب کشاورزی و آشامیدنی فصل بهار و تابستان سال آتی را می‌طلبد.

 

 

 

https://zistonline.com/vdcdo509.yt05z6a22y.html
تگ ها
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما